Vrača se na glasbene odre

Ana Dežman: "Urnike si sama prilagajam tako, da sem vsak dan doma do treh"

E.J.
12. 2. 2020, 20.20
Deli članek:

Polna energije se Ana Dežman vrača na odre popularne glasbe in pravi, da je treba le zaupati vase, da lahko premagaš ovire, ki ti jih nastavlja življenje.

Šimen Zupančič
Glasbenica si čas poskuša organizirati tako, da je lahko čim več z otrokoma.

Operna pevka in pevka zabavne glasbe Ana Dežman (38) je s svojimi fantastičnimi preobrazbami in glasovnimi zmožnostmi navduševala v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Zdaj se je življenje vrnilo v običajne tirnice, a Ana priznava, da je bila to preizkušnja, med katero je spoznala, da je zmožna več, kot si je prej predstavljala. »Opomnilo me je, da so glasbena obzorja zelo široka. In da nisem le operna pevka, ampak da uživam tudi v ustvarjanju zabavne glasbe.« Pred leti smo jo spoznali prav kot pevko slovenskih popevk, nastopila je na številnih festivalih, potem pa je nenadoma izginila z odrov popularne zabavne glasbe in se posvetila operi. Po šovu je tako izdala pesem s pomenljivim naslovom Grem naprej, kjer spretno krmari med različnimi glasbenimi žanri in pokaže novo energijo. »Gre za vztrajanje, da ne obupaš, ko se ti zdi, da je vsega preveč. Treba je zaupati vase, da lahko premagaš ovire, ki ti jih nastavlja življenje. Vsi imamo takšne trenutke, tudi jaz,« pravi Ana, ki je mama dvema mlajšima otrokoma.

NOVA PRILOŽNOST V OPERI

Ana trenutno poleg snemanja pop pesmi študira za vlogo v operni predstavi, ki pomeni prelomnico v njeni operni karieri. Do zdaj je nastopala kot zboristka – solistka, poleg zborovskega udejstvovanja je nastopila v mnogih manjših in srednjih vlogah. »Zdaj pa sem dobila v študij glavno vlogo in upam, da se bom dokazala,« je navdušena. »Gre za glavno vlogo Santuce v najslavnejši operi Pietra Mascagnija Cavalleria Rusticana. V njej bi rada pokazala vse, kar znam.« Nekaj časa je bila zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana, zdaj je samozaposlena v kulturi.»Urnike si sama prilagajam tako, da sem vsak dan doma do treh in mi ostane dovolj časa za otroka.«