Obetavni igralki uspelo

Gaja iz New Yorka na slovenski oder

N.S.
7. 2. 2020, 06.50
Deli članek:

Mlada Gaja Višnar je slovenska igralka in producentka, ki trenutno ustvarja v Sloveniji in ZDA, nocoj pa se bo predstavila slovenskemu občinstvu v predstavi Antigona.

Goran Antley / M24.si
Mlada in nadarjena igralka Gaja Višnar

Predstavo bosta na oder Mestnega gledališča ljubljanskega pripeljali slovenski umetnici Sanja Gregorčič in Gaja Višnar, ki že vrsto let ustvarjata v tujini.

Gaja je pred leti opravljala sprejemne izpite na AGRFT, a ni bila sprejeta, kar pa je ni ustavilo. Svojo srečo je preizkusila onstran luže, kjer zadnjih deset let dela kot igralka. Izobraževala se je na ameriških igralskih šolah z dolgo tradicijo (The Barrow Group, HB Studios, NYFA – New York Film Academy in The Acting Studio) ter zaključila akademski program na broadwayski igralski šoli Circle in The Square Theatre School. Sodelovala je s priznanimi gledališči in ustanovami. »Navajanje na življenje v tujini je imelo zame zanimiv tok – od prvega trenutka sem se v New Yorku počutila kot doma, zato sem se tudi odločila, da se preselim tja. Šele ko sem se dokončno preselila, sem se v mnogih pogledih srečala s 'kruto resničnostjo' in domotožjem. Ko sem premostila prvih par let in začetek profesionalne poti, sem New York sprejela kot svoj drugi dom, ki pa ga še zdaleč ne idealiziram. Moje življenje v tujini je kakor vsako življenje vznemirljivo in pogosto zahtevno, z vsakodnevnimi tegobami in radostmi ter realnostjo tega, da sem priseljenka,« je povedala Gaja, ki bo nocoj zablestela na svetovni premieri Antigone v MGL, ki se pravzaprav konča tam, kjer se originalna tragedija začne.