103 leta

Poslovil se je hollywoodski velikan Kirk Douglas. Michael s čustvenim zapisom številnim orosil oči

A.S.
6. 2. 2020, 07.39
Posodobljeno: 6. 2. 2020, 10.21
Deli članek:

Ameriški filmski igralec Kirk Douglas je umrl. Star je bil 103 leta.

Profimedia
Kirk Douglas s sinom Michaelom in snaho Catherine Zeta-Jones.

Kirk Douglas, ki se je rodil leta 1916, je bil znan po številnih odrskih in filmskih vlogah, vključno z naslovno vlogo v filmu Spartak leta 1960. Prestižnega kipca za najboljšo vlogo ni nikoli dobil, pač pa je leta 1995 prejel častnega oskarja za 50 let delovanja v filmski sredini.

Kot eden zadnjih igralcev hollywoodske zlate dobe je Douglas, rojen v New Yorku v družini ruskih priseljencev judovske vere, preživel rane v drugi svetovni vojni, helikoptersko nesrečo in kap v 90. letih ter družinsko tragedijo, v kateri je leta 2004 zaradi predoziranja z alkoholom in drogami izgubil 46-letnega sina Erica, ki je bil prav tako igralec.

Žalostno vest sporočil Michael, oglasila se je tudi Catherine

"Z veliko žalostjo z bratom sporočava, da nas je zapustil Kirk Douglas," je na Facebooku objavil njegov sin, prav tako ameriški igralec Michael Douglas. Dodal je, da je bil "za svet legenda, igralec zlatega obdobja filma, ki je dobro živel v svojih zlatih letih, človekoljub, ki je bil zavezan pravičnosti in idealom, v katere je verjel, ter s tem postavil standarde za vse nas. Zame, za Joela in Petra je bil preprosto oče, za Catherine čudovit tast, njegovim vnukom in pravnukom ljubeč dedek in njegovi Anne odličen soprog".

"Naj ponovim besede, ki sem jih izrekel za njegov zadnji rojstni dan in bodo vedno ostale resnične: Oče, rad te imam in ponosen sem, da sem tvoj sin," je še zapisal Michael.

Zvezdnica Catherine Zeta Jones, sicer Michaelova soproga, pa je na instagramu zapisala: "Vedno te bom imela rada. Te že pogrešam".