Daniel Popović

V novem letu z novim hitom Tvoj heroj

R.T.
13. 1. 2020, 21.04
Deli članek:

Legendarni glasbenik, ki je v svoji dolgoletni karieri ustvaril nekaj izmed najbolj ikoničnih uspešnic vseh časov, tokrat navdušuje z novim hitom, ki nosi naslov Tvoj heroj.

Promo foto
Daniel Popović, ki ga navdihujejo soproga, »nova domovina« in slovenski športniki, si želi pridobiti tudi slovensko državljanstvo.

Pod pesem se poleg Daniela, ki je poskrbel za besedilo, podpisuje Zvone Hranjec, avtor glasbe in produkcije, sicer nekdanji član in avtor uspešnic skupin Šank Rock in Chateau – tokrat s psevdonimom DJ Oko. Gre za njuno tretje sodelovanje; prvič sta sodelovala pri skladbi Osjećam te, anđele, drugič pa pri skladbi Hej, lane moje.

»Beseda heroj, ki se skriva tudi v naslovu nove pesmi, ima zame več posebnih pomenov,« je ob izidu pesmi povedal Daniel. »Zanjo me je navdihnila ljubezen do moje 'nove domovine' – Slovenije – ter moje predrage soproge, ki me je 'pripeljala' k vam,« je pojasnil in poudaril, da že od nekdaj občuduje našo državo, tukajšnjo kulturo, ljudi in glasbo. »Navdihnili so me tudi odlični slovenski športniki, zaradi katerih praktično vsa Slovenija prekipeva od ponosa – to so naši heroji,« je dejal in dodal, da si na tihem tudi sam želi postati glasbeni heroj domovine, v kateri živi in jo preprosto obožuje. »Glasbeniki smo v Sloveniji pogosto (pre)malo cenjeni, zato sem želel dati Sloveniji svoj pečat, in sicer tako, kot si ga zasluži,« je ganjen dejal legendarni glasbenik, ki ni samo pevec, temveč tudi producent, aranžer, skladatelj in tekstopisec ter je ustvarjal za številne znane glasbenike, ki so tudi po njegovi zaslugi ustvarili velike kariere.

Mediaspeed
Daniel popović z ženo Aleksandro.

ŽELI SI NA EVROVIZIJO

Pa bi megazvezdnik, ki je nekoč našo nekdanjo državo na Evroviziji zastopal z uspešnico Džuli, želel kdaj na tem festivalu zastopati tudi svojo »novo domovino«? »Z velikim veseljem bi znova stopil v evrovizijske čevlje in na izboru za pesem Evrovizije zastopal prav Slovenijo,« je povedal in dodal, da si želi v prihodnosti pridobiti tudi slovensko državljanstvo.