Zapleti

Kraljica globoko užaloščena, Harry in Meghan pa si želita v ZDA, a ju moti Trump. Ju je res izrinil William?

R.T.
13. 1. 2020, 07.25
Posodobljeno: 13. 1. 2020, 07.30
Deli članek:

Danes bodo skušali rešiti nesoglasja glede odločitve princa Harryja in njegove soproge Meghan, da opustita kraljeve dolžnosti.

Profimedia
Cambriška naj bi ju vedno znova opominjala na njuno mesto.

Danes se na posestvu britanske kraljice v Sandringhamu zbira britanska kraljeva družina. Osrednja tema pogovorov bo nova usmeritev za princa Harryja in njegovo ženo Meghan Markle, ki sta pred dnevi naznanila, da opuščata opravljanje kraljevskih dolžnosti. Vendar pa to ne bo preprosto.

Hudo prizadeta

Susseška hočeta izstopiti iz prvih vrst in svoj čas razdeliti med Veliko Britanijo in Severno Ameriko, obenem pa ohraniti privilegije, ki jima jih prinašajo kraljevi nazivi. Britanska kraljica Elizabeta II., ki jo je vnukova odločitev, da izjavo objavi brez njene vednosti, po poročanju britanskih medijev hudo prizadela, je dala vedeti, da rešitev pričakuje v roku nekaj dni, da bi se monarhija izognila nadaljnji škodi.

Cilj je Los Angeles

Harryja in Meghan sicer čaka še kar nekaj preglavic. Doreči bodo morali, kje se bosta ustalila, prav tako ostajajo odprta vprašanja v zvezi z vizami, davki in varovanjem. Vse to je odvisno od poti, ki jo bosta zakonca izbrala. Britanska in kanadska vlada naj bi se sicer že začeli posvetovati, saj vse kaže, da se bosta Susseška ustalila v Kanadi. Temu navkljub pa je menda njun končni cilj, da bi si dom ustvarila v Los Angelesu in od tam tudi poslovala. A menda ne, dokler bo predsednik Donald Trump.

Pokazala zobe

Britanski mediji pišejo tudi, da je Harryjev prijatelj Tom Bradby zagrozil, da bi lahko zakonca v intervjuju marsikaj razkrila, če stvari ne bodo šle, kot sta si zamislila. Prebrati pa je mogoče tudi, da naj bi Susseška iz britanske kraljeve družine izrinil princ William – Cambriška naj bi ju vedno znova opominjala na njuno mesto.