slovenski zvezdniki

Za praznike se najraje "crkljajo" kar doma

Eva Jandl
4. 1. 2020, 07.59
Deli članek:

Kar nekaj znanih obrazov praznike najraje preživi doma s svojimi družinami, saj sicer nimajo veliko časa zanje. Natalija Verboten pa se je spomnila, kakšni so bili prazniki, ko je bila še majhna deklica.

Osebni arhiv
Praznike je preživela s sinom Karlom in partnerjem Mikijem Šarcem.

Medtem ko se je kar nekaj znanih obrazov za božično-novoletne praznike odpravilo v tujino, so mnogi ostali doma in v zavetju svojega doma skočili v novo leto. Pevka Tanja Žagar (37) je praznike preživela s svojima fantoma, sinom Karlom in partnerjem Mikijem Šarcem. »Letos so bili prazniki še posebej lepi, saj smo se crkljali doma. In glede na to, da imava dvoletnika, ki je navdušen nad novoletno smrečico, lučkami in peko prazničnih dobrot, so to bili zame najlepši prazniki do zdaj,« pravi nasmejana Tanja.

Osebni arhiv
Natalija Verboten je povedala, da si njena družina praznike naredi čisto po svoje.

Natalija Verboten (43) pa je najbolj vesela, da je lahko praznike preživela v družinskem krogu, s sinovoma Maxom in Oskarjem ter soprogom Dejanom. »Vse do 23. decembra sem delala, praznike pa sem preživela v družinskem krogu. Mi si praznike naredimo čisto po svoje. Zdaj je tak čas, da smo vsi zelo vpeti v delo in se razdajamo na vse konce. Da delamo in ne najdemo več tistih skupnih trenutkov,« pravi Natalija, ki včasih pogreša, da bi imela več časa za sebi drage ljudi. »Spomnim se leta nazaj, ko sem bila mlajša in sta starša prišla iz službe. Cele popoldneve smo lahko preživeli skupaj, hodili na obiske že med tednom in negovali stike. Zdaj so ti prazniki tisti, med katerimi poskrbimo za to, da se dobimo, podružimo, pogovorimo, kaj dobrega pojemo in si povemo, da se imamo radi. Po novem letu pa ponovno pademo v tisti vsakdanji tempo.«

BISTVO JE ČAS, KO SI SKUPAJ

Osebni arhiv
Voditelj David Urankar pravi, da je bistvo praznikov čas, preživet z dragimi osebami.

Televizijski voditelj David Urankar (34), ki je pred kratkim že drugič postal očka, se je s svojo družino seveda stiskal doma. »Letošnji december je bil precej pester in tudi zato smo za praznike bili kar doma. V zadnjem decembrskem tednu so se tudi pri meni snemanja in dogodki malo umirili, tako da res poskusimo čim več časa preživeti skupaj. To je za nas pravzaprav bistvo praznikov. Vmes smo za par dni skočili na sneg, jaz pa seveda kakšno jutro tudi na oddajo Dobro jutro.«

Osebni arhiv
Špela Grošelj in njen Gregor pravita, da moramo biti predvsem hvaležni.

Tudi Špela Grošelj (34) je novo leto praznovala doma, skupaj s svojim Gregorjem Kirschem. »Veselimo se vsake nove priložnosti, cenimo ljudi, ki nam barvajo življenje, negujmo prava prijateljstva in se oddaljimo od negative. Bodimo hvaležni za vse, kar imamo, ne sekirajmo se na zalogo in se večkrat opomnimo, da najlepše stvari v življenju niso stvari,« je povedala o svojih željah za prihodnje leto.