Favoriti

Kdo bo šel na Evrovizijo?

E.J.
23. 12. 2019, 20.20
Deli članek:

Razglasitev tekmovalcev izbora EMA, ki so bodo potegovali za nastop na Evroviziji, odmeva tudi v tujini, po njihovem mnenju izstopata predvsem dve imeni: Lina Kuduzović in Tinkara Kovač.

TV Slovenija
Mlada in nadarjena Lina Koduzovič.
Tuji mediji pišejo, da bodo evrovizijski gledalci najbrž prepoznali povratnico Tinkaro Kovač in zmagovalko otroške Evrovizije Lino Kuduzović. 

S TV Slovenija so sporočili, da je tričlanska komisija izmed 74 prejetih prijav izbrala 10 skladb in izvajalcev, ki bodo se bodo 22. februarja potegovali za zmago, vseh tekmovalnih pesmi pa bo 12, saj bodo dva izvajalca dodali še iz spletnega tekmovanja EMA Freš. 65. tekmovanje za pesem Evrovizije bo letos potekalo na Nizozemskem v Rotterdamu med 12. in 16. majem prihodnje leto. Kot piše spletna stran Wiwibloggs, kjer redno spremljajo vse v povezavi z Evrovizijo, je seznam potrjenih izvajalcev sestavljen iz pomembnih imen slovenske glasbene scene in da bodo gledalci najbrž takoj prepoznali Tinkaro Kovač, glede na to, da je že stala na evrovizijskem odru leta 2014 z pesmijo Round and round in se prebila vse do velikega finala. Drugo ime, o katerem so se razpisali, pa je Lina Kuduzović, ki je pela pesem Prva ljubezen za Slovenijo na Junior Evroviziji leta 2015 in zasedla tretje mesto. Dodajajo še, da je izborila eno najboljših mest na evrovizijskih tekmovanjih za Slovenijo. Lino sicer poznamo še kot deklico, ki je zmagala na šovu Slovenija ima talent pred devetimi leti in se nato z družino preselila v Švico.

TV Slovenija
Tinkara Kovač bo na odru EME že petič, na Evroviziji nas je zastopala enkrat.

POVRATNIK WOLF, NOVINAR ...

Med izbranimi izvajalci pa je kar nekaj presenečenj, na EMI se bodo letos tako tako predstavili Ana Soklič, nekdanja tekmovalka slovenskega X Factorja, na letošnji Popevki pa je prejela priznanje žirije. Na odru EME bo nastopili tudi Božidar Wolfand Wolf, ki je bil nekoč izredno popularen pevec zabavne glasbe, pred 27 leti se je preselil na Florido, zdaj pa se je odločil znova osvojiti domače odre. Med izvajalci so še Gaja Prestor, mlada pevka, ki že ima v žepu Žaromet za pesem leta, mlada rokovska skupina Imset, skupina Inmate, kantavtorica Manca Berlec, pevka Klara Jazbec, polfinalistka šova Je bella cesta, ki jo pred leti vodil Klemen Slakonja, in Simon Vadnjal, novinar in glasbenik, znan tudi kot nekdanji mož Jelene Vadnjal, nekdanje voditeljice, danes pa uspešne slaščičarke.