rendez-vous

V originalni zasedbi prvič po 35 letih

N.S.
17. 12. 2019, 21.00
Deli članek:

Kdo se ne spomni legendarnih pesmi Oh ne, Cheri, Prvi rendez-vous in Goodbye, Michelle ter postavnega pevca Wolfa, ki so v zgodnjih osemdesetih kraljevali na slovenskih in jugoslovanskih glasbenih odrih?

Osebni arhiv
Legendarna skupina Rendez-Vous

V tistih letih zabave brez vsaj ene uspešnice ansambla Rendez-Vous preprosto ni moglo biti. Skupino so takrat sestavljali Božidar Wolfand Wolf (vokal, kitara), Goran Šarac (klaviature), Miro Čekeliš (bobni) in Željko Mevželj (bas kitara), zdaj pa so se v enaki sestavi enkratno vrnili na oder, in sicer na prireditvi Moč glasbe nas združuje, ki je bila v Lenartu.

Rendez-Vous je po razpadu skupine Hazard ustanovil legendarni bobnar Miro Čekeliš in jih s pesmijo Oh ne, Cherie popeljal na jugoslovanski izbor za Evrovizijo leta 1984, kjer so zasedli drugo mesto, a je pesem čez noč postala jugoslovanski megahit, kar jih je izstrelilo na prva mesta glasbenih lestvic po vsej bivši skupni državi. Takrat sta sicer zaradi vpliva znane balkanske kuhinje zmagala Vlado Kalember in Izolda Barudžija s pesmijo Ciao, amore, čeprav so vsi vedeli, da je bila Oh ne, Cherie prava pesem za Evrovizijo. Ta uspeh jim je odprl vrata na vse jugoslovanske odre in v televizijske oddaje, in bili so prva slovenska pop skupina, ki je žela slavo in uspeh pri jugoslovanski publiki, saj se je prodaja plošč povzpela do naklade 100.000 izvodov, kar je za današnje pojme nepredstavljivo.

Osebni arhiv
Pohvalijo se lahko s številnimi uspehi.

Velikanskemu uspehu je sledila dolga in naporna turneja skupaj z Lepo Breno. V vseh teh letih se je zgodilo marsikaj, Jugoslavija je razpadla, na Balkanu je zavladala vojna vihra in tudi fante iz skupine Randez-Vous je čas raztresel na različne strani sveta. A povezave med seboj in z glasbo niso nikoli izgubili. Po 35 letih so se nekdaj razposajeni fanti – danes izkušeni moški odločili, da se za en dogodek znova združijo in svojo generacijo oboževalcev spomnijo na čas njihove mladosti ter tako opomnijo na vrnitev Wolfa na glasbene odre.