Zabava

Charlize Theron ni sram povedati, kako je mama ubila očeta

R.T.
17. 12. 2019, 13.28
Posodobljeno: 17. 12. 2019, 13.39
Deli članek:

Charlize Theron je povedala, da je ni sram govoriti o trenutku, ko je mama v samoobrambi ubila očeta.

Profimedia
Charlize Theron z mamo.

Charlize je odraščala na kmetiji blizu Johannesburga v Republiki Južni Afriki z mamo Gerdo in očetom Charlesom. Že pred časom je igralka priznala, da je bil njen oče nasilnež in alkoholik, ona pa je nenehno živela v strahu. Ko je bila stara 15 let, je njen oče, ki je bil sicer alkoholik, ustrelil skozi vrata sobe, v kateri se je skrivala skupaj z mamo. »Ko je prišel v hišo s pištolo, je bil tako pijan, da ne vem, kako je sploh lahko hodil. Z mamo sva bili v moji spalnici, naslonjeni na vrata, saj je skušal priti v sobo. Stopil je nazaj in v vrata ustrelil trikrat,« je povedala igralka in dodala: »Noben naboj naju ni zadel, kar je čudež«. V samoobrambi je Gerda nato ustrelila Charlesa, ta pa je poškodbam podlegel. 

»Bolj ko govorimo o teh stvareh, bolj se lahko zavedamo, da nismo sami,« izpostavlja oskarjevka, ki je o težkem življenjskem obdobju ni sram spregovoriti. Pravi, da je nauk njene življenjske zgodbe pravzaprav sobivanje z odvisnikom in občutek brezizhodnosti, ki ga človek takrat ima. 

Spregovorila pa je tudi o tem, kako jo je filmski režiser povabil k sebi domov na avdicijo in jo začel otipavati. V tistem trenutku se mu je opravičila in stekla stran. Izpostavila je, da je šele leta kasneje doumela, da je šlo za spolno nadlegovanje.

Charlize med drugim igra tudi v novem filmu Bombshell, ki je bil posnet po resničnih dogodkih in obravnava spolno nadlegovanje žensk na ameriški konservativni televizijski postaji Fox News.