Boleče

Mama princeso Diano označila za pocestnico, ker se je zapletala z muslimani

R.T.
29. 10. 2019, 08.00
Posodobljeno: 29. 10. 2019, 08.34
Deli članek:

Butler je razkril novo podrobnost iz princesinega življenja.

Profimedia
Princesa Diana

Butler Paul Burrell je za potrebe novega dokumentarca, ki se osredotoča na grofico Raine Spencer in vpliv, ki ga je imela na princeso Diano, spregovoril tudi o odnosu med materjo in hčerjo.

Bil je, je povedal, v shrambi pod glavnim stopniščem Kensingtonske palače, ko je zaslišal hlipanje, ki je prihajalo iz Dianine sobe. Nato ga je poklicala, naj brž pride. Bila je sključena sredi sobe, njen obraz je bil prislonjen na slušalko. "Poslušaj. Poslušaj, kaj govori mamica," mu naj bi dejala. Frances Shand Kydd naj bi tistega večera pila in se znesla nad hčerko. "Točno to si. Vzgojila sem pocestnico, ki se po mestu onegavi z muslimani. Moralo bi te biti sram," naj bi bilo po butlerjevih besedah mogoče slišati iz slušalke. "Prosim, ne govori mi tega," naj bi jo prosila Diana. Kar naprej.

Princesa Diana je bila v zvezi z dvema muslimanoma, srčnim kirurgom Hasnatom Khanom in Dodijem Fayedom, sinom milijarderja Mohameda Al Fayeda.

Kot je še povedal Burrell, se je Diana po tistem telefonskem klicu oddaljila od matere. To je bilo tik pred njeno smrtjo v prometni nesreči v Parizu leta 1997.