Glavna zvezda

Mali Archie že postavlja rekorde

snč
25. 9. 2019, 06.45
Deli članek:

Turneja vojvode in vojvodinje Susseške princa Harryja in Meghan Markle po Južni Afriki, na kateri ju spremlja tudi njun sin – dojenček Archie – se je začela še z večjim pompom, kot se je pričakovalo.

Profimedia
Meghan in Archie

Resnica je, da kjerkoli se pojavita Harry in Meghan, kar zamrgoli od ljudi, ki bi radi priljubljeni kraljevski par videli v živo, in seveda tudi od fotografov, saj so njune slike v medijih zaželene bolj kot katerekoli druge.

Na njuni lanski 18-dnevni turneji po Avstraliji in Novi Zelandiji, na kateri je Meghan že bila v veselem pričakovanju in je napeti trebušček tudi ponosno razkazovala, je bilo posnetih in v medijih objavljenih toliko fotografij, kot niti približno za katero podobno priložnost kadarkoli.

Ker je bil za desetdnevno turnejo po Južni Afriki predviden še dodatni potnik – njun štirimesečni sin Archie Harisson –, je bilo pričakovanje ganljivih posnetkov toliko večje.

PRIČAKOVANJA

Dan odhoda iz Velike Britanije in prihoda v Južno Afriko je bil 23. september, in ker z nobenega londonskega letališča kljub okrepljenim fotografskim zasedbam v javnost ni pricurljal niti en posnetek paparacev, so se oboževalcem kraljevskih zgodb že začeli daljšati nosovi.

A so se sredi dneva veselo dvignili, saj je v Cape Townu, kjer so Susseški pristali, nastala že vsaj ena napol uradna fotografija, poleg nje pa še nekaj na skrivaj posnetih.

Dojenček je bil nežno objet v mamičinem naročju, zavit v odejico in s pleteno kapico s cofkom na glavi. Meghan je blestela v športno elegantnih oblačilih v svetlih in belih barvah in za  nošenju dojenčka primernih sandalih z nizko peto, očka pa je ob svoji družinici žarel od dobre volje in ponosa.

profimedia
Dojenček je bil nežno objet v mamičinem naročju, zavit v odejico in s pleteno kapico s cofkom na glavi.

NAČRTI

Celotna turneja je zasnovana kot nadaljevanje humanitarnega dela Harryjeve mame princese Diane, ki se je za pravice žensk in deklet iskreno in zavzeto bojevala tako doma in tudi kot njihova predstavnica po svetu. Harry in Meghan imata na urniku za pičlih 10 dni reci in piši kar 86 uradnih dogodkov in srečanj, nekaj jih bosta opravila tudi vsak zase.

Temu primerno imata s seboj varuško za Archieja – ki je zaradi svoje starosti na svoji prvi turneji nekaj posebnega.

Do zdaj sta rekord »najmlajšega« dosegla Archijev stric princ William (leta 1983) in njegov sin princ George (leta 2014), oba sta s starši potovala po Avstraliji, a v starosti devet mesecev. Za oba je takrat obveljalo splošno mnenje, da so devetmesečni otroci absolutno premladi, da starše spremljajo po poteh na drugi konec sveta. A časi se očitno spreminjajo in brez dvoma malemu Archieju v Afriki ne bo prav nič hudega.