Govorice

Je srečna podoba španske kraljeve družine res samo velikanska laž?

S.N.Č.
20. 8. 2019, 06.55
Deli članek:

Utrinki z dopustov aristokratov so v medijih vedno dobrodošli, saj je naslajanje nad lepimi lokacijami in dragimi oblačili kronanih glav pač priljubljeno opravilo.

Dreamstime
Ena izmed mnogih letošnjih fotografij, na katerih se zdi vsa španska kraljeva družina izredno srečna.

Letošnje poletje so še posebej zaznamovale fotografije španske kraljeve družine, ki se tradicionalno iz palače Zaruzella v Madridu za mesec dni preseli v svojo vilo Maribel v Palmi de Mallorci.

V zadnjih treh tednih tako skoraj ni minil dan brez objave dopustniških fotografij, s katerih se srečno smejijo kraljica Letizia, kralj Felipe ter njuni hčerki, prestolonaslednica Leonor in Sofia.

Profimedia
Letizia je menda preveč trmasta, da bi Sofii oprostila, da je ni želela za snaho.

Prav fotografije pa so vzbudile sum, da med aktualno kraljico Letizio in njeno taščo še vedno zeva velikanski prepad, ki traja vse od lani, ko je Letizia Sofio grobo odrinila od svojih hčera in bila zaradi tega seveda deležna vsesplošnega zgražanja.

Pozorna očesa so namreč ugotovila, da se na nobeni od fotografij, ki so posnete na tržnici, sprehodu ali kakšni od regat, nekdanja kraljica Sofija ob snahi ne pojavi, tako kot se je vedno prejšnja leta. Edini skupni posnetek je nastal samo na enem od uradnih sprejemov za tuje diplomate.

Pripovedovanje vira

Profimedia
Fotografom so Felipe, Letizia, Sofia in Leonor pozirali tudi na sprehodu.

Sumničenja o nerazumevanju med taščo in snaho je potrdil tudi neimenovani vir z dvora. Letizia je po njegovih besedah menda najbolj trmasta ženska, kar jih pozna, in tega, da je kraljica Sofia ni želela za svojo taščo, ji menda nikoli ne bo odpustila.
Letizia se sicer zaveda, da kot novinarka brez kapljice modre krvi in s propadlim zakonom za seboj ni bila primerna za bodočo kraljico, a kot navaja vir, rada poudari, s kom je bil zdajšnji kralj Felipe pred njo. S špansko starleto, ki je bila znana po težavah zaradi drog, in z norveškim modelom za spodnje perilo.

»Vsa Španija, še posebej pa moja tašča, se lahko veseli, da je princ dobil mene, Letizio Ortiz Rocasolano, saj sem neprimerno boljša izbira od njegovih bivših?!« so bile po pripovedovanju vira besede Letizie na dan, ko se je poročila s princem.

Medtem ko se ženski med seboj tudi namerno pikata ter provocirata in v tem morda celo uživata, pa kralj Felipe zaradi njunega odnosa zelo trpi in si od prvega dne prizadeva za to, da bi bil njun odnos prijateljski. »Kralju je zaradi slabega odnosa med njegovo taščo in ženo še posebej hudo, ker se dogaja pred očmi njegovih hčera,« je še dodal vir.