Davor Radolfi

Pevec razkril, kje se je pred 38 leti zaljubil

Eva Jandl
30. 6. 2019, 08.20
Posodobljeno: 30. 6. 2019, 08.27
Deli članek:

Priljubljeni Davor Radolfi je glasbeno obletnico praznoval s koncertom v Opatiji in nam razkril, zakaj je ta kraj poseben mejnik v njegovem življenju.

Agencija eksluzivno
Vnukinja Ema (6) je svojega deda, Davorja Radolfija, prvič videla stati na odru, poleg tega je prvič v življenju bedela tako pozno. Na koncu koncerta je dedku na oder prinesla rože.

Glasbenik Davor Radolfi (63) je 30 let svoje samostojne glasbene kariere proslavil na poseben način, z velikim koncertom v Opatiji, kjer je bilo tudi veliko hrvaških in slovenskih gostov. Kot posebno čast Radolfiju je mesto Opatija priljubljenemu glasbeniku na vrhuncu koncerta priredilo tudi spektakularni ognjemet. Davor Radolfi nam je razkril nekaj zanimivih stvari okoli koncerta: »Čeprav sta imela koncert in vse dogajanje okoli njega svoj dobro pripravljen razpored, ki smo ga intenzivno pripravljali kar teden dni, pa sem v zadnjem trenutku vse spremenil. Lahko ste videli presenečenje in nasmeh na obrazu mojih glasbenih kolegov, ko sem se na primer nenačrtovano spustil iz odra med publiko. To se zgodi v trenutku, saj smo pevci tukaj izključno zaradi publike, in ta publika me zna v trenutku odnesti v neke specifične situacije, kjer postanem samoiniciativen, sledim instinktu in takrat naredim kaj izven konteksta. Tako je bilo podobnih trenutkov v Opatiji veliko, nenačrtovano sem zaplesal salso z obiskovalkami v prvih vrstah, nato še s svojo vnukinjo Emo (6), ki je svojega deda videla prvič na odru.«

Osebni arhiv
Davor svojimi najljubšimi dekleti: z ženo Jasno, hčerko Saro in vnukinjo Emo

MEJNIK V ŽIVLJENJU – ŽENA JASNA

Radolfija je publika pospremila z bučnim aplavzom, stoječimi ovacijami. S skupino Ritmo Loco se je kar trikrat vrnil na oder, na koncu pa vse spravil v solze, ko se je s skladbo poklonil še dobremu prijatelju, pokojnemu Oliverju Dragojeviću. To je bil za publiko in zanj eden izmed najbolj čustvenih trenutkov tega večera, poleg tistega, ko je njegova šestletna vnukinja priletela na oder z rožami in ga močno objemala. Ko smo ga vprašali, zakaj je za prvi koncert turneje Adriatica Latina, ki ga bomo sicer lahko slišali tudi v Sloveniji, izbral ravno Opatijo, je povedal: »Na točno tem odru sem se pred več kot tridesetimi leti do ušes zaljubil v svojo soprogo Jasno, zato je bil ta kraj v mojem spominu vedno neke vrste poseben mejnik v življenju.« Radolfi je z ženo Jasno sicer ravno praznoval 36. obletnico poroke, skupaj pa sta že 38 let. Pevec, ki prihaja z otoka Brač, nam je še dejal, da večino poletja preživi na morju in tudi letos ne bo nič drugače. »Julija se odpravljamo s prijatelji in soprogami na dvotedensko križarjenje, kjer bomo raziskovali neodkrite kraje, ki niso turistično preveč poseljeni. Tako bomo med drugim obiskali tudi posebne dele Visa in Hvara,« je razkril Radolfi.

Agencija eksluzivno
Večnemu dalmatinskemu šarmerju, mojstru kitare in latino ritmov Davorju Radolfiju je mesto Opatija ob 30. obletnici samostojne glasbene kariere priredilo velik ognjemet.