Zabava

FOTO: Utrujeni Deželak se je zjokal na Ljubljanskem gradu

N.N.
13. 6. 2019, 15.08
Posodobljeno: 13. 6. 2019, 15.15
Deli članek:

Voditelj Radia 1 Miha Deželak je na 5. etapi velike dobrodelne akcije Deželak junak doživel vse. Od evforije, veselja, presenečenja in navdušenj, do zloma, strahu in joka.

O.A.
Deželak si je oči napasel tudi na časniku Novice Svet24.

Ob 7. uri je na pot krenil izpred domače hiše v Kamniku in se mimo Radomelj pripeljal v Domžale, kjer ga je s kitaro pričakal vedno nasmejani pevec Dejan Vunjak. Naslednja postojanka je bila Ljubljana, kjer so ga pričakali pevec Luka Sešek, športni as Jure Košir, televizijska voditelja David Urankar in Nuša Lesar ter instagramerka Cool mamacita (Teja Perjet). Miha je bil izredno vesel tudi sovoditeljice Jane Morelj, ki trenutno še uživa na porodniškem dopustu.

Ko je prispel v center prestolnice, pa ga je pričakala glasbena spremljava. Na kvadrociklu se mu je pridružil virtuoz na diatonični harmoniki Miha Debevec in skupaj sta bila prava paša za oči. »Bom jaz vozil, ti kar igraj! To pa je žurka,« je od navdušenja vriskal Deželak. Številni mimoidoči, turisti in navijači so ju spremljali na poti do mestne hiše, kjer je Deželaka pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Jankovič.

Infonet
Deželak zbira sredstva za sklad, s katerim bodo na morje peljali otroke iz socialno šibkih družin.

Nato pa je Miha čakal naporen izziv, ki ga je moral izpolniti, saj je podpisal pogodbo z Gargamelom (tako ekipa Radia 1 kliče programskega direktorja Andreja Voduška). Če opravi vse izzive, ki mu jih naloži, bo direktor na koncu primaknil 5.000 evrov v dobrodelni sklad. In kakšen je bil izziv? Tekma oziroma hitri vzpon s turističnim kvadrociklom za štiri osebe na ljubljanski grad. V Mihovi ekipi so bili poleg njega še voditelji Denis Avdić, Haris Zulić in Iztok Gustinčič. Gargamel pa je zadnji trenutek spremenil ekipo in v svoje vrste povabil profesionalne kolesarje, ki so z lahkoto premagali Deželakovo ekipo. Miha solz razočaranja ni mogel skriti.

»Nimam kaj očitati moji ekipi, fantje so dali vse od sebe, ampak jaz imam težke noge še od prej. Jaz sem kriv, zelo sem se trudil, a ni šlo,« se je zlomil Miha. Sledila je kazen. Celo noč naj bi vozil kvadrocikel na stadionu Žak. Tam se je ob 21.uri zbralo ogromno ljudi, ki so prišli podpreti močno utrujenega voditelja. Nato pa je sledil nepričakovan probrat. »Gargamel je rekel, da mora Deželak ves čas voziti kvadrocikel, zato smo ti pripeljali ultramaratonskega kolesarja Srečka Deželaka, ki bo kolesaril namesto tebe,« mu je v smehu sporočil Avdič in osrečil celotno ekipo, ki je pred naslednjo etapo tako dočakala nekaj ur spanca in počitka.

Jutri se dobrodelna avantura Mihe Deželaka zaključi. Radio 1 malo pred 18. na Debelem rtiču pripravlja veliki zaključek, ki se ga lahko udeležite tudi vi. Deželak bo vesel vaše podpore, vzpodbudnih besed in stiska rok. Izvedeli boste tudi, koliko denarja se je zbralo v sklad, s katerim bodo na morje peljali otroke iz socialno šibkih družin.