Nova priložnost

Slavko je kot mačka z devetimi življenji

Eva Jandl
26. 4. 2019, 20.05
Deli članek:

Zdi se, da je Slavko Ivančić kot mačka z devetimi življenji. Sam se tega zaveda, zato zdaj pridno ustvarja glasbo, pomaga, komur le lahko, in se ukvarja z družino.

Alesh Maatko
Slavko se najbolje počuti ob morju, kjer tudi zdaj živi, mladost pa je preživel v Crikvenici.

Legendarni primorski glasbenik Slavko Ivančić bo kmalu slavil že 50 let glasbene kariere. »Aktiven sem od leta 1972, ko sem začel nastopati, in strašno sem vesel, da ta moja glasbena zgodba še vedno traja.« Slavko je namreč pred tremi leti doživel hudo prometno nesrečo, po kateri je zelo dolgo okreval, lani pa je razveselil z novim albumom Med valovi in oblaki. In se seveda podal nazaj na oder, saj najraje igra in poje na koncertih. »Moji koncerti trajajo okoli tri ure, saj se res potrudim, da dam vse iz sebe. Zdaj na polno delam, posnel sem nov videospot, kmalu bom posnel še enega. Nadaljeval bom z glasbo, dokler bom lahko,« pravi Slavko.

Druga priložnost za življenje

Revija Zvezde
Slavko Ivančić zelo uživa v vlogi dedka, njegova vnukinja rada zapoje z njim.

Slavko je namreč že dvakrat za las ušel smrti: najprej leta 2007, ko je doživel kap in preživel brez posledic, drugič pa leta 2015, ko je imel prometno nesrečo, v kateri si je hudo poškodoval glavo in bil mesec dni v komi. Po devetih mesecih je okreval in znova zapel. »In takrat sem si rekel: preživel sem! To sem želel proslaviti z novo ploščo in nadaljeval bom z ustvarjanjem glasbe in s koncerti, saj me je očitno mnogo ljudi vzelo za svojega.« Slavko napol v šali, napol zares pove: »Bil sem gor! Pogovarjal sem se z gospodom – ne vem, kdo je, in niti ni pomembno – a sva se sprehajala po travniku in se pogovarjala in on mi pravi: 'V tem trenutku ne morete več naprej. Vi ste Slavko Ivančić, ljudje vas potrebujejo, saj jim toliko pomagate v Portorožu. Vi greste nazaj!'« Slavko še dodaja, da zdaj na življenje gleda drugače, saj je dobil drugo priložnost. »Zelo sem zadovoljen, rad bi pomagal vsem, ki jim lahko priskočim na pomoč, sem pozitiven in vesel.«