NENAVADNO

Kraljica je blokirala vojvodinjo Meghan

N.S.
19. 3. 2019, 20.32
Deli članek:

Kraljica Elizabeta II. in princ Charles sta menda ostro ustavila načrte Meghan in Harryja, ki želita ustanoviti svoj filantropski sklad, ki bi bil ločen od kraljeve družine. Kraljica je zaradi tega čisto ponorela, pravijo viri z dvora.

Profimedia
Čeprav se Meghan in kraljica odlično razumeta, slednja ne dovoli, da s Harryjem delata po svoje.

Bodoča starša, Meghan Markle in princ Harry, ki v prihodnjih tednih pričakujeta prvega otroka, sta želela ustanoviti svoj, Susseški sklad, ki bi bil popolnoma neodvisen od kraljeve blagajne.

»Želela sta ustanoviti svoj sklad in svoje 'gospodinjstvo' z osebjem, čisto ločenim od Buckinghamske palače, a je kraljica ponorela in jima strogo zabičala 'ne'!« je medijem zaupal vir z britanskega dvora. »Vse, kar sta v resnici želela, je bilo, da lahko v miru delata svoje zadeve, očitno pa jima ni usojeno. V zameno bosta dobila svoje ločene pisarne in prostore, ki ne bodo neposredno povezani in si jih ne bosta delila s princem Williamom ter njegovo ženo Kate Middleton je še razložil vir.

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta namreč svojo željo in načrte razkrila prejšnji teden, ko sta povedala, da nameravata, ko se bosta iz Kensingtonske palače preselila v Frogmore Cottage, osnovati svoje gospodinjstvo. Načrte naj bi princu Harryju in Meghan Markle prekrižali njuni »nadrejeni«, poročajo britanski mediji. Kraljica Elizabeta II. in princ Charles naj bi se zbala, da bosta mladoporočenca »šla po svoje«.

Takšna neodvisnost znotraj britanske kraljeve družine pač ni mogoča. Vsekakor je bil to zelo hud udarec za Meghan in Harryja ...