Slovo

Umrl je Keith Flint: pevcu skupine Prodigy ni bilo pomoči

T.L.
4. 3. 2019, 12.48
Posodobljeno: 4. 3. 2019, 14.04
Deli članek:

Keith Flint je bil star 49 let.

Profimedia
Keith Flint

Nedavno je skupina The Prodigy končala turnejo po Veliki Britaniji in Avstraliji, v naslednjem mesecu pa so načrtovali serijo koncertov po Južni in Severni Ameriki. V poletnih mesecih so načrtovali nastope na več poletnih festivalih po Evropi.

Keith Flint, frontman skupine The Prodigy, je umrl. Keitha, ki je bil star 49 let, so našli mrtvega na domu v Dunmowu v Essexu. Kot je znano, so reševalci okoli 8. ure zjutraj prihiteli na pevčev dom, potem ko so prejeli klic glede Keithovega počutja. Policija njegove smrti ne obravnava kot sumljive. 

Novico o tragični smrti je potrdil tudi ustanovitelj skupine The Prodigy Liam Howlett. Na družbenem omrežju Instagram je zapisal: "Novica je resnična, ne morem verjeti, da pišem to, ampak naš brat Keith si je konec tedna vzel življenje. Povsem sem šokiran, jeb*** jezen, zmeden, moje srce je zlomljeno ... R.I.P., brat Liam.

Tiskovni predstavnik policije je povedal: "Ko smo prispeli, smo lahko 49-letnega moškega le razglasili za mrtvega. Sorodniki so obveščeni." 

Reševalci pa so medijem razkrili, da so Keitha v hiši našli nezavestnega, vendar mu niso mogli pomagati in je umrl.

Skupine The Prodigy je postala slavna sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, zahvaljujoč energični elektronski plesni glasbi in punkovsko obarvanemu videzu.

Flint se je skupini The Prodigy – ustanovil jo je leta 1990 Liam Howlett – pridružil kot pevec, kasneje pa ob boku z raperjem Maximom stopil v ospredje in prevzel vlogo pevca.

Flint je kasneje svojo strast usmeril v motociklizem ter postal tudi lastnik in menedžer motociklistične tekmovalne ekipe.