KRALJEVI DVOR

Princ William in Kate nista več podoba sama sebi

Sonči Nered Čebašek
12. 10. 2018, 20.30
Deli članek:

Na prvem dogodku, ki sta se ga zakonca udeležila skupaj po izteku njenega porodniškega dopusta, sta zbrane povsem osupnila.

Profimedia
Princ William in Kate.

Vojvoda in vojvodinja Cambriška veljata še iz časov, ko sta bila fant in dekle, za zelo zadržan par. A očitno se jima je po rojstvu tretjega otroka nekaj obrnilo na glavo, saj sploh nista več podobna sama sebi.

Hahljanje

Princ William in Kate sta si za prvo kraljevo obveznost po več kot pol leta premora izbrala sestanek svetovnega vrha za duševno zdravje, v katerem so tako onadva kot princ Harry in njegova žena Meghan ambasadorji in gonilne sile. Sestanek je vključeval tudi druženje s priznanim londonskim umetnikom Dairem Vargasom, ki je prav tako vključen v prizadevanja za boljše duševno zdravje, zato je potekal v likovni galeriji. Že ko sta William in Kate izstopala iz avtomobila pred galerijo, sta bila deležna zvedavih pogledov, saj jima je šlo tako na smeh, da jima je kljub zadrževanju nekajkrat ušlo glasno hahljanje.

Profimedia
Princ William in Kate.

Ko sta pred začetkom dogodka za fotografe posedela na dizajnerski klopci, ki je ena od znamenitosti galerije, se je njuna norčavost nadaljevala, kasneje pa celo stopnjevala.

Glasen smeh

Bistvo dogodka je sicer bilo, da princ in žena na umetniško sliko Vargasa dodata svoj pečat in ji s tem dvigneta ceno pred licitacijo v dobrodelne namene. Ko je s čopičem po sliki potegnila Kate in umetnika pobarala, ali je naredila po pravilih, je William glasno vzkliknil: »Pravzaprav si sliko zdaj uničila!« in požel ne le ženin smeh, temveč so se začeli glasno smejati tudi vsi navzoči. Ko je po sliki potegnil še on in pripomnil: »Zdaj je pa slika povsem uničena,« je sprožil glasen krohot, tudi ženin.