Platonsko

FOTO: Svetovno znani obrazi, ki so bili nekaj časa cimri

Teja Pelko
10. 9. 2018, 20.15
Deli članek:

Hollywood je poln zanimivih povezav, od zvezd, ki za svoje otroke izberejo znane botre, do sorodstvenih vezi.

Reuters
Matt Damon in Ben Affleck

Obstaja pa tudi peščica znanih obrazov, ki so si delili bivališča. Nekateri, ker so skupaj delali na filmu, drugi pa iz čistega prijateljstva.

Matt Damon in Ben Affleck

Igralca Matt Damon in Ben Affleck sta v Los Angelesu skupaj živela med pisanjem scenarija kasneje z oskarjem nagrajenega filma Good Will Hunting. Še vedno sta najboljša prijatelja.

Michelle Williams in Ryan Gosling

Reuters
Michelle Williams in Ryan Gosling

Ko sta igralca Michelle Williams in Ryan Gosling leta 2010 upodabljala par na robu propada v filmu Blue Valentine, ju je režiser prosil, da teden dni živita skupaj, da bi se lažje vživela v svoja lika. Kot cimra sta se tako dobro ujela, da sta potem skupaj živela kar ves mesec. "Težko ga je sovražiti. Pomiva posodo in skrbi za otroke," je v nekem intervjuju Ryana pohvalila Michelle.

Winona Ryder in Gwyneth Paltrow

Profimedia
Winona Ryder in Gwyneth Paltrow

Igralki Winona Ryder in Gwyneth Paltrow sta bili v Los Angelesu sostanovalki konec 90. let prejšnjega stoletja. Stike sta prekinili leta 1998. Gwyneth naj bi namreč v hiši naletela na scenarij za film Shakespeare in Love. Prosila naj bi, ali lahko pride na avdicijo za vlogo. Kot je znano, jo je dobila, zanjo pa je osvojila tudi oskarja.

Robert Downey Jr. in Kiefer Sutherland

Profimedia
Robert Downey Jr. in Kiefer Sutherland

Igralca Robert Downey Jr. in Kiefer Sutherland sta v Los Angelesu v 80. letih prejšnjega stoletja skupaj živela tri leta, dokler jima ni uspel preboj. Robert je imel v tistem času tudi težave s takratnim dekletom Sarah Jessico Parker, Kiefer pa je bil njegova rama za tolažbo. 

Brad Pitt in Jason Priestley 

Reuters
Brad Pitt

Brad Pitt in Jason Priestley sta bila sostanovalca kot mlada igralca na začetku 90. let prejšnjega stoletja. Bila sta brez denarja. Jason je razkril, da sta za zabavo med sabo tekmovala, kdo bo dlje časa zdržal brez prhe in britja, in da je Brad vedno zmagal. V tistem času se je Pitt tudi skrivoma sestajal s soigralko Geeno Davis. Ta menda nikoli ni hotela prestopiti praga njunega doma.

Reuters
Jason Priestley

Ewan McGregor in Jude Law 

Profimedia
Ewan McGregor in Jude Law

Ewan McGregor in Jude Law sta živela skupaj, preden sta zaslovela. Leta 1997 sta s takratno Judovo ženo Sadie Frost ustanovila skupno filmsko in gledališko produkcijsko podjetje Natural Nylon.

Robin Williams in Christopher Reeve

Profimedia
Robin Williams in Christopher Reeve

Igralca Robin Williams in Christopher Reeve sta bila sostanovalca med študijem na The Juilliard School of Drama v New Yorku na začetku 70. let prejšnjega stoletja. Tudi po zaključku študija sta ostala prijatelja, po Christopherjevi smrti leta 2004 in smrti njegove žene Dane leta 2006 pa je Williams obljubil, da bo poskrbel za njunega sina Williama. Po Robinovi smrti leta 2014 pa so njegovi otroci donirali 87 njegovih koles Fundaciji Christopher in Dana Reeve ter fundaciji za invalidne otroke.

Michael Douglas in Danny DeVito

Profimedia
Michael Douglas in Danny DeVito

Michael Douglas in Danny DeVito sta bila sostanovalca med študijem igre v New Yorku v daljnih 60. letih prejšnjega stoletja. Drug o drugem imata same besede hvale. Danny je v enem od intervjujev razkril, da je Michael pral perilo, Douglas pa je v nekem drugem pogovoru za DeVita dejal, da je bil super cimer. Skupaj sta igrala tudi v štirih filmih: The Jewel of the Nile, Romancing the Stone, The War of the Roses in Solitary Man. Tudi po 50 letih sta še vedno najboljša prijatelja.