KRALJEVI DVOR

Zaradi Meghan bi Diana jokala od sreče

Sonči Nered-Čebešek
7. 9. 2018, 07.00
Deli članek:

Kraljica ljudskih src princesa Diana je dobila naslednico, ki se v iskreni srčnosti do soljudi v resnici lahko kosa z njo.

arhiv
Princesa Diana

Soproga Dianinega sina princa Harryja je pred dnevi na dogodku organizacije WellChild potrdila ugibanja, da si bo nadela velikanske škornje skrbi za sočloveka, ki jih je nosila njena tašča. Predvidevanja, da bo srčna Meghan kot humanitarka naredila za svet in človeštvo še več kot njena tašča, se tudi zdijo zelo verjetna. Diana se je z dobrodelnostjo in bojem za pravice šibkejših namreč spoznala šele z vstopom na dvor, Meghan pa je borka za pravičen in dober svet za vse že od nekdaj.

Osebna zgodba

Kot ambasadorka v kampanji za čisto vodo po vsem svetu World Vison je Meghan nekaj časa preživela celo v Ruandi, kjer se je srečala z ženskami, ki vodijo zavetišče Gihembe. Zavzema se tudi za rasno enakopravnost, saj je bila kot dekle iz mešanega zakona deležna veliko ponižanj. O rasni neenakopravnosti je večkrat javno spregovorila in razkrila konkretne primere žalitev, zaradi katerih se je počutila manjvredno.

Profimedia
meghan nežna

Meghan se goreče zavzema tudi za enakost žensk in moških v politiki ter na vodilnih položajih. Pred tremi leti, še preden je spoznala bodočega soproga, je na to temo spregovorila celo pred takratnim generalnim sekretarjem Združenih narodov Banom Ki Munom.

V paru z možem

Včeraj se je Meghan na humanitarnem dogodku pridružila svojemu soprogu. Princ Harry je namreč že 11 let častni pokrovitelj organizacije WellChild, ki je s svojo 40-letno tradicijo ena najbolj uglednih v Veliki Britaniji. Poslanstvo organizacije je pomoč hudo bolnim otrokom ter mladim s telesnimi okvarami in njihovim družinam, predvsem pa tistim družinskim članom, negovalcem, socialnim delavcem, učiteljem, medicinskim sestram in zdravnikom, ki za uboge skrbijo.

Profimedia
meghan nakit

Ker je bila slovesnost namenjena tudi podelitvi nagrad najbolj navdihujočim otrokom, se je v dvorani londonskega hotela Lancaster zbralo tudi prek 30 bolnih otrok, od katerih marsikdo odvrne pogled, ker jih težko stanje mladih preveč zaboli.

Predana dobrotnika

Vojvoda in vojvodinja Sussekška se zavedata, da prav mladi najbolj potrebujejo občutek sprejetosti, zato sta z njima zarajala v pravem pomenu besede. Harry je na imenitnem dogodku otroke spravljal v smeh s šalami, Meghan pa s svojimi širokimi nasmehi, toplimi pogledi in velikanskimi objemi – prav po teh značilnostih je bila znana princesa Diana. A Meghan se jih ni naučila od nje, ampak je z njimi očitno prišla že na svet. 

Profimedia
meghan in harry

»Meghan je nekaj najlepšega, kar se je naši kraljevini lahko zgodilo,« je zapisal eden od britanskih podanikov in dodal, da Diana zaradi Meghan v nebesih verjetno pleše in joče od sreče.