Raje v ozadju

Sovraštvo ljudi Sofio še vedno močno boli

Sonči Nered-Čebešek
28. 8. 2018, 12.01
Deli članek:

Zadnji dnevi so bili v aristokratskem svetu močno zaznamovani s švedsko princeso Sofio (33), ki se, odkar je poročena, sicer raje kot v ospredju drži čim bolj v ozadju.

Profimedia
Na večerji je princesa zadela v polno s smaragdno zeleno garderobo.

Soproga švedskega prestolonaslednika, princa Carla Philipa, je namreč končno privolila v intervju.

Njeno iskreno priznanje o bolečem obdobju, ko je kot prinčeva izvoljenka prišla na dvor, so povzeli vsi švedski in tudi številni svetovni mediji. 

ŽALOST NAMESTO SREČE

Ko sta se s Carlom leta 2010 spoznala v eni od restavracij, kjer sta bila po naključju v isti družbi, je bila to ljubezen na prvi pogled, a ji je bolj slabo kazalo. Namesto da bi Sofia prekipevala od sreče, ker je našla moškega svojega življenja, se je ves čas žalostno zavedala, da je njuna skupna prihodnost pod velikim vprašajem zaradi njenega dela.

Profimedia
Na slavnostni podelitvi je Sofija blestela v rožnati opravi.

SAME TEŽAVE

»Počela nisem nič spornega, a na kraljevih dvorih veljajo drugačna pravila kot med navadnimi ljudmi, med katere sem takrat spadala. Pričakovala sem, da bom ožigosana kot neprimerna za princeso, a toliko sovraštva, kot se je name zlilo s strani ljudi, ki me sploh niso poznali, si ne bi mogla predstavljati niti v najhujši nočni mori,« je dejala.

Težava za kraljevo družino in ljudstvo so bile njene fotografije, ki jih je pri dvajsetih posnela za moško revijo Slitz. Pozirala je le v spodnjem delu bikinija in namesto modrčka je imela okoli prsi ovitega živega udava. Kasneje so jo bralci izglasovali za gospodično Slitz leta 2004, kar ji je prineslo povabilo v resničnostni šov Paradise Hotel, kjer je bila glavna zvezda.

A to, nad čimer so bili ljudje ogorčeni, princa ni motilo. »On je v meni videl mojo osebnost in mi stal ob strani. Tudi njemu ni bilo lahko,« je še povedala Sofia, ki zdaj živi v povsem drugačnem vzdušju. Po rojstvu drugega otroka je namreč po priljubljenosti pri narodu prehitela celo svojega soproga, a brazgotine, ki ji jih je prizadejalo sovraštvo, pravi, da bodo ostale za vedno.