Tudi Kataya

Urbana Vidmarja dekleta zelo obletavajo

Teja Pelko
26. 8. 2018, 16.00
Deli članek:

Postavnega Primorca je širša Slovenija spoznala v resničnostnem šovu Nova zvezda Slovenije.

Mare Vavpotič/M24
Vidmarja najbolj navdušuje nova country glasba, to želi približati tudi Slovencem.

Čeprav se mu ni uspelo prebiti v četrtfinale, pa je vseeno naredil velik vtis na gledalce.

Nad njegovim basovskim glasom in country glasbo je bila navdušena tudi komentatorka oddaje Zvezda magazin Kataya, ki je v oddaji izjavila, da želi z njim imeti duet.

Triindvajsetletni mladenič, ki prihaja iz Primorske, natančneje iz vasi Preserje, je navajen trdo delati, z glasbo pa se je začel ukvarjati po poškodbi v fitnesu.

Triindvajsetletni mladenič, ki prihaja iz Primorske, natančneje iz vasi Preserje, je navajen trdo delati, z glasbo pa se je začel ukvarjati po poškodbi v fitnesu.

Urban je to slišal in z njo stopil v stik. Kataya je bila takoj za sodelovanje, a sta zaradi usklajevanja urnikov za uresničitev načrta potrebovala kar pol leta.

Z izdelkom, ki je prvi moderni country v Sloveniji (priredba skladbe Meant to Be ameriške pevke Bebe Rexha in ameriškega country dua Florida Georgia Line z naslovom Kaj če bi midva), je Urban zelo zadovoljen. »Bila je res enkratna priložnost. Vesel sem, da je zadeva končno prišla ven,« je dejal. Od izkušenejše kolegice se je veliko naučil tudi med snemanjem spota. »Zanimivo je bilo videti profesionalko pred kamero, med snemanjem. Zdaj je za mano že drugi spot, kmalu pa prihaja še ena moderna country priredba in na začetku oktobra tudi nova pesem,« nam je zaupal nadvse marljivi Urban. Vloženi trud se mu obrestuje, saj ima vedno več nastopov na vse večjih odrih – pa tudi vse več oboževalcev in oboževalk. »Večina oboževalcev je dobrih. Pišejo mi dobre kritike, ki jih upoštevam, če le lahko. Vsak dan dobivam ogromno lepih in spodbudnih komentarjev, tako da vem, da sem na pravi proti. Moram reči, da nikoli ne bi verjel, da se bo vse odvijalo tako, kot se,« je povedal pevec. A se med oboževalkami vseeno najdejo tudi kakšne prav posebne »perle«. »Nekatere oboževalke so res malo smešne. Kaj vse pišejo in sprašujejo ... Ena me je po prvih sekundah spoznavanja vprašala, od kod sem, in takoj nato, ali imam stanovanje in kakšen avto vozim, zatem pa, ali sem samski. Vse skupaj me je zelo nasmejalo. Ji pa nisem nič odgovoril,« je razkril Urban. A nam je tudi zaupal, da je še vedno samski. Pevca se da sicer najlažje osvojiti s humorjem, medtem ko sam nima kakšnih posebnih osvajalskih prijemov – le rad je iskren in direkten.

Mare Vavpotič/ M24
Podpis Urban je ponosen na svoje poreklo. Njegovi predniki so se z gojenjem trte in vinarstvom začeli ukvarjati že okoli leta 1850.

Trenutno ima sicer Urban bolj malo časa za simpatije. Prihaja namreč z velikega vinogradniškega posestva. Ker je zdaj čas trgatve, bo tako do sredine septembra polno zaseden z delom na kmetiji. Letina bo po njegovih besedah fantastična, z odličnimi aromami in sladkorji – novi liniji sauvignona in malvazije bosta tako prvorazredni.