KRALJEVI DVOR

Kraljica nepravično razdelila milijone?

Sonči Nered-Čebešek
25. 8. 2018, 20.00
Deli članek:

Mišljenje, da se težave z denarjem porajajo le v finančno šibkih slojih, se je pokazalo za zmotno. Mahinacije z denarjem se gre tudi kraljica Elizabeta II.

Reuters
Kraljica Elizabeta

V javnost je pricurljala informacija, ki je ostala dolgo skrita – od leta 2002, ko je v svojem 102. letu umrla najbolj priljubljena članica kraljeve družine vseh časov, složno imenovana Kraljica mati.  Lady Elizabeth Bowes-Lyon je svojima najljubšima pravnukoma, princema Williamu in Harryju, v oporki namreč zapustila okroglih 20 milijonov evrov. Za pravično delitev pa naj bi poskrbela njuna babica in njena hči, aktualna britanska kraljica. A je Elizabeta voljo svoje mame uresničila na svoj način.

Ljubljenec Harry

Kako točno je razdelila denar in koliko milijonov je dobil vsak od vnukov, sicer ni javno znano, je pa informacija, da je Harry dobil več od Williama, potrjena. Ob tem dejstvu so v javnosti takoj zaokrožile govorice, da je Harry tako ali tako najljubši kraljičin vnuk, saj mu je navsezadnje oprostila vse neumnosti, ki jih je kot mladenič počel. Od kajenja marihuane do kazanja gole riti ob bazenu. Do Williama, ki nikoli ni kršil nobenega od strogih dvornih pravil, pa je babica menda precej zadržana. Opravljivi jeziki so šli v tej smeri še dlje in kraljici pripisali še nadaljevanje protekcije, ki jo daje Harryju. Veliko raje naj bi namreč imela tudi njegovo ženo Meghan, ker sta obe ljubiteljici psov, kot pa Williamovo Kate, čeprav je slednja kraljevini dala že tri otroke in je dostojanstvena ženska iz ugledne družine.

Uradna verzija

Govorice, v katerih je verjetno nekaj resnice, a tudi veliko natolcevanj, so oboževalci kraljice in poznavalci razmer na dvoru razložili na svoj način. Razlogi, da je mlajši princ dobil več prababičinih milijonov kot starejši, niso čustvene narave.

Reuters
Princa William in Harry

Ko bo po kraljici prestol zasedel njen sin, princ Charles, oče Williama in Harryja, bo njegovo zasebno premoženje prevzel starejši sin. Seveda pa je samo vojvodinja Cornwall vredna nekajkrat več, kot je bila prababičina zapuščina.