KRALJEVI DVOR

Za težave s tastom je kriv princ Harry

Sonči Nered Čebašek
22. 8. 2018, 07.15
Deli članek:

Upokojeni policijski inšpektor Ken Wharfe (69) je edini, ki je javno spregovoril o trenutni aferi na britanskem dvoru.

Reuters
Harry in Meghan

Molk, v katerega sta se zaradi očeta Meghan Markle zavila vojvoda in vojvodinja Sussekška, je po mnenju Dianinega telesnega stražarja najslabše, kar sta lahko storila. Spomnimo: v zadnjih nekaj tednih je Thomas Markle starejši britansko kraljevo družino primerjal s scientologi in zatrdil, da bi bilo za Meghan Markle bolje, če bi umrl. Mladoporočenca, ki menda čakata, da 74-letnik pokaže nekaj spoštovanja, preden se pobotajo, pa z njim nista niti v telefonskem stiku, kaj šele da bi z njim mislila obračunavati ...

Jasno stališče

Ken Wharfe je v televizijskem intervjuju jasno povedal svoje mnenje, da je za težave s tastom kriv izključno princ Harry. »Popolnoma jasno je bilo, da bo s tem, ko je za ženo vzel dekle iz nižjih družbenih slojev, naletel na težave. In namesto da bi jih reševal in s tem pred obrekovanjem zaščitil ne le kraljevino, temveč predvsem svojo soprogo, težave vztrajno ignorira,« je dejal Ken in nadaljeval: »Edino pravilno bi bilo, da bi se Harry že ob začetku svoje zveze z Meghan z očetom usedel in se na štiri oči pogovoril o tem, kaj vstop Thomasove hčerke v kraljevo družino pomeni in kakšna so pravila na dvoru.«

Nemočni starček

Ken Thomasa celo zagovarja, češ da je nemočen starček in da zagotovo nobenega izmed dejanj v škodo svoje hčerke in kraljeve družine ni storil namenoma, temveč da so sporne izjave za naslovnice iz njega spretno izvlekli novinarji ali pa so mu jih svetovali sorodniki, ki jim je Meghanina slava trn v peti.

Čas za odgovornost

Med letom 1987 in 1993, ko je bil Ken osebni stražar princese Diane, je bil seveda veliko tudi v stiku z njenimi otroki, z nagajivim Harryjem se je še posebej dobro razumel. Prav zato je menda zdaj spregovoril in povedal svoje mnenje, ker ima Harryja rad in ker se mu zdi, da je prišel čas, da prestolonaslednik počasi svojo igrivo plat postavi v zadnjo vrsto in se začne obnašati kot zrel in odgovoren moški.

Profimedia
Ken in Diana

»Meghan pri najboljši volji očetu ne more svetovati, kako naj se v kraljevi družini obnaša, saj se še sama uči. Harry pa se je v njej rodil in naj opravi svojo dolžnost,« je zaključil Ken.