Zabava

FOTO: Lea Sirk je po zmagi na Emi slavila še na MMS

Teja Pelko / Novice Svet24
16. 7. 2018, 21.15
Deli članek:

Za nami je 38. festival Melodije morja in sonca. Veliko nagrado in s tem tudi 3000 evrov je za pesem Moj profil osvojila Lea Sirk, ki se je letos iz večne poraženke prelevila v serijsko zmagovalko.

Mediaspeed.net
Lea Sirk

Je pa slavljenko po podelitvi nagrad in novinarski konferenci doletel hladen tuš. Varnostnik je namreč ni hotel spustiti na prizorišče zabave, ker ni imela ustrezne zapestnice. Posredovati je moral eden od organizatorjev. Zanimivo pa je, da je brez težav vstop dovolil voditeljici prireditve Bernardi Žarn, čeprav je bila tudi ona brez zapestnice.

Na festivalu smo v tekmovalnem sporedu sicer slišali 14 novih skladb. Nastopili so Steffy, Bogdan, The Plut Family, skupina Proteus, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Manca Špik, Lea Sirk, Irena Vrčkovnik in Mjav, Klapa Semikanta, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari.

Prejemnike nagrad

Strokovna žirija v sestavi Marta Zore (predsednica), Patrik Greblo, Dajana Makovec, Alesh Maatko in Damjan Levec - Emperatrizz je podelila štiri nagrade: za najboljšo izvedbo jo je dobila Manca Špik za pesem Kjer pomol poljubi morje, za najboljše besedilo Bogdan za skladbo Kanela, za najboljšo glasbo Lea Sirk in Tomy DeClerque, nagrada Danila Kocjančiča za najboljšega novinca pa je romala v roke skupini Proteus, ki se je predstavila s skladbo Odklop. Radijske postaje so največ točk namenile Steffy in njeni skladbi Pa sem šla, največ telefonskih glasov občinstva je prejela Manca Špik, največ glasov v Avditoriju pa Lea Sirk.

Lea zmage ni pričakovala

»Jaz sem bila do leta 2018 vedno poraženka. To, da sem danes tukaj in da prejemam drugo veliko nagrado to leto, pomeni, da se ne sme obupati, če veste, kaj delate in zakaj delate. Bila sem zelo mirna in pripravljena. Spet sem imela okoli sebe odlično ekipo. Očitno imam nos za izbiro ljudi. Zmage sicer nisem pričakovala, a tega nikoli ne moreš vedeti. Skladba je bila drugačna. To sem vedela že po prvem dnevu vaj. Zdelo se mi je nemogoče, da zmagam, čisto s tega vidika, ker je to festival Melodije morja in sonca in ljudje radi slišijo drugačne melodije, a se mi zdi, da imam v tem letu neko svoje zaledje ljudi, ki me sprejemajo kot pojavo. Mogoče bi bil lahko komad čisto drugačen, pa bi bil ravno tako na takšnem mestu. Se pa ne morem preveč ustavljati na zmagah, ker me čakajo stvari naprej. Nadaljuje se mini turneja z bendom, zdaj bom na repertoar dodala še to novo skladbo, do konca leta pa me čaka še izdaja albuma,« nam je povedala Lea. Denarno nagrado bo namenila glasbenim projektom.