Melodije morja in sonca

Po 40 letih je čas za novo energijo

Eva Jandl
14. 7. 2018, 17.10
Deli članek:

Voditeljske vajeti sta v roke vzeli dve ženski, Lorella Flego in Bernarda Žarn, dolgoletni prijateljici in zaveznici.

Zen
Bernarda Žarn in Lorella Flego, dve voditeljici s TV Slovenija, sta že dolgo prijateljici in že večkrat sta razmišljali, da bi skupaj vodili kakšno oddajo.

Lorella Flego je že stalnica festivala; dolga leta ga je vodila v paru z Mariem Galuničem, ki je bil sicer povabljen k vodenju, vendar se je odločil, da letos festivala ne bo vodil. Zato je Lorella k sodelovanju povabila Bernardo Žarn. Ni skrivnost, da sta Bernarda in Lorella že dolgoletni prijateljici in zaveznici, in to bomo zagotovo začutili tudi na odru. »Veliko se govori o tako imenovani woman power, torej ženski moči, in zdi se mi, da je odraz sodobnega sveta. Ni več nujno, da sta voditeljski par moški in ženska, lahko je drugače,« pravi Lorella in se spomni na letošnjo Evrovizijo, ko so bile voditeljice kar štiri ženske.

Ni več nujno, da sta voditeljski par le par moški in ženska, lahko je drugače. In to bosta zdaj dokazali prekaljeni voditeljici.

PRIJATELJICI DRUGA O DRUGI

»Če človeka dobro poznaš, tudi osebno, je prav gotovo lažje. Melodije morja in sonca je ogromen projekt, ki zahteva veliko energije, truda in dobrih zamisli, če pa si prijatelj in je med pripravami še veliko smeha, je vse skupaj zelo prijetno. In če človeka poznaš osebno, veš, kje so meje ter poznaš marsikatero anekdoto, ki ti lahko pomaga. Pa še ženski ... jaz se zelo veselim te nove energije,« še pove Lorella. »Tudi jaz se zelo veselim tega odrskega sodelovanja. Z Lorello sva si res naklonjeni zaveznici in že pri ustvarjanju scenarija sva se imeli lepo. Podobno razmišljava, gledava na svet, čutiva ljudi, tudi jezijo naju podobne reči,« dodaja Bernarda v smehu. Vsekakor se obeta lep in zabaven glasbeni večer.

Zen
»Bernarda ima še eno odlično lastnost: zna zelo hitro dvigniti moralo, če si slučajno slabe volje,« o Bernardi pove Lorella.