KRALJEVI OBISK

Z jordanskim princem sta si ogledala tekmo

Nejc Simšič/Novice Svet24
28. 6. 2018, 07.30
Deli članek:

Priljubljeni britanski princ William se te dni mudi na uradnem obisku v Jordaniji in Izraelu, kjer je že takoj ob prihodu navdušil s svojo sproščenostjo in srčnostjo.

Reuters
Britanski in jordanski princ sta se takoj ujela, kot bi bila stara prijatelja.

Princ William se bo znova zapisal v zgodovino, saj je prvi član kraljeve družine, ki se uradno mudi v Izraelu in na palestinskem ozemlju. Iz Kensingtonske palače sporočajo, da gre za zgodovinski dogodek, ki je zelo pomemben na državni ravni. V nedeljo je britanskega prestolonaslednika sprejel jordanski princ Al Husein bin Abdulah II., s katerim sta se takoj ujela. Celo tako, da sta si skupaj ogledala posnetek nogometne tekme. »Princu Williamu si zaradi obveznosti ni uspelo ogledati nogometne tekme Anglije, zato se je ves dan izogibal novici o končnem rezultatu, dokler se ni zvečer po uradni večerji usedel z jordanskim princem in si ogledal posnetek tekme,« je sporočil predstavnik britanskega princa.  

Oba princa sta tudi velika nogometna navdušenca, zato sta si v nedeljo skupaj ogledala tekmo svetovnega prvenstva, pa čeprav samo posnetek.

VSE ZA OTROKE

Sicer pa se je Williamov izlet začel v Jordaniji. Najprej je obiskal glavno mesto Aman, kjer je spoznal delo kraljeve fundacije ter se družil s sirskimi otroci; ti so bili nad Williamom več kot navdušeni, saj si je zanje vzel več časa, kot je bilo načrtovano, in prav s tem je dokazal, da ima veliko srce. Med svojim obiskom Jordanije si je ogledal tudi novo vojaško bazo, ki ni odprta za javnost, v naslednjih dneh pa ga čakajo zahtevnejše obveznosti na palestinskem ozemlju. 

Princ William sicer ni edini član družine, ki je obiskal mesto Aman. Njegova žena Kate je v Jordaniji z družino živela že kot otrok. A ker takrat še ni bila del kraljeve družine, je princ še vedno prvi kraljevi predstavnik na teh tleh. 

Reuters
William je znova dokazal, da zna ravnati z otroki, ko je obiskal sirske begunce.