Princ odpuščen

FOTO: Razvpiti aristokrat je spet za las ušel smrti

Sonči Nered-Čebešek / Novice Svet24
8. 6. 2018, 21.25
Deli članek:

S klinike v avstrijskem Gmundnu so prišle spodbudne fotografije, ki kažejo, da je nemški aristokrat Ernst August, sicer soprog monaške princese Caroline, res možak od vraga.

Profimedia
Še vedno slabotni Princ Ernst August ob odhodu s klinike pred nekaj dnevi

Princ, katerega polno ime je Ernst August Albert Paul Otto Rupprecht Oskar Berthold Friedrich-Ferdinand Christian-Ludwig, je eden od evropskih plemičev z najvišjim poreklom.

Ko je svet pred nekaj tedni obšla novica, da je v smrtni nevarnosti, se je aristokracija že pripravljala ne pogreb.

TRAJNE TEŽAVE

Pijanski izpadi princa Ernsta imajo tradicijo. Prav on je bil pred dvajsetimi leti ena od prvič tarč paparacev – ujeli so ga, ko je v Münchnu na Oktoberfestu pijan kot čep uriniral kar pred šotorom, v katerem je popival.

Njegovi alkoholni izpadi so se nadaljevali v podobnem stilu, po letu 2008, ko sta s Caroline začela ločeno živeti, pa se je njegovo vdajanje alkoholu in veseljačenje do onemoglosti še stopnjevalo.

Kritično je bilo marca, ko se je v Peruju na sinovi poroki napil do nezavesti in so ga morali urgentno odpeljati v bolnišnico. Zdravniki so ga rešili tako, da so mu predpisali umetno komo. Ko si je opomogel toliko, da so ga lahko odpustili iz bolnišnice, so ga strogo posvarili, naj se odreče alkoholu. A princ opozoril ni vzel resno.

Profimedia
Veseljačenje in slabe razvade so pri Ernstu edina stalnica v življenju.

DO KONCA …

Pred nekaj tedni je na svojem posestvu v Grünauu princ s prijatelji spet tako neumorno popival, da je izgubil zavest. Spet so ga hospitalizirali in zdravniško osebje gmundnske klinike je čez nekaj dni izdalo poročilo, da njegovo življenje visi na nitki, ker ima nevarno vnetje trebušne slinavke in močne notranje krvavitve. Neuradno pa se je izvedelo, da je zaradi tega, ker je ostal brez alkohola, padel v delirij.

No, nekaj tednov po tem je stanje drugačno: ob slovesu iz bolnišnice je princ hvaležno poziral z osebjem, ki je skrbelo zanj, na novinarsko vprašanje, ali bo zdaj spremenil stil življenja, pa se je le namuznil.

Profimedia
Z ženo Caroline sta bila zadnjič skupaj v javnosti leta 2007, na rojstnem dnevu kreatorja Valentina v Rimu.