Vojko Belšak

Poljubil jo je sredi predstave in požel zavistne poglede

Teja Pelko/Novice Svet24
25. 3. 2018, 14.22
Posodobljeno: 25. 3. 2018, 14.24
Deli članek:

Ljubitelji serije Reka ljubezni Vojka poznajo kot neizprosnega Erika Kosa, ki se drži načela, da cilj posvečuje sredstva.

Ksaver Šinkar
Čeprav je ustvarjanje serije zelo naporno, saj včasih snemajo tudi pri minus 15 stopinjah Celzija in vstajajo ob 4. uri zjutraj, Vojko pri tem uživa.

Temu načelu 47-letni igralec sledi tudi v realnem življenju, a z eno veliko razliko – v nasprotju z likom iz serije namreč tako poskuša dosegati le pozitivne cilje.

Nekoč je tako sredi predstave z romantično gesto presenetil svojo izbranko. »V predstavi Plešasta pevka, ki smo jo igrali na gostovanju v MGL s ptujskim teatrom, smo v nekem trenutku nepričakovano ustavili igro, nagovorili publiko in 'naključno' izbrali srečneža ali srečnico, počaščenega oziroma počaščeno, da gre z nekom od igralcev na odru na večerjo. Izbrali smo mojo partnerico. Splezal sem čez sedeže v parterju in jo pred celo dvorano Mestnega gledališča ljubljanskega poljubil. Dosti zavistnih gospa je komentiralo dogodek ob izhodu,« nam je razkril Vojko, ki je sicer zaradi vloge negativca, ki ga upodablja v seriji Reka ljubezni, trenutno deležen komentarjev in pogledov drugačne sorte.

POP TV
Vojko ima eno samo željo – da bi bilo v prihodnje vsaj tako dobro, kot je zdaj.

Z LETI VSE BOLJ CENI SVOJ MIR IN SAMEGA SEBE 

»Včasih imam občutek, da me v trgovini kakšna gospa grdo gleda. Ljudje pač lastnosti Erika prenesejo na Vojka. Televizija je močan medij. Ne glede na to, da se pojavljaš na ekranu, se gledalcem zdi, da si z njimi deliš njihovo dnevno sobo,« se zaveda igralec, ki sicer z likom Erika Kosa nima veliko skupnega. A ravno to mu je všeč. »Nekateri igralci imajo težavo sprejeti negativen lik, meni pa je to izziv. In moram reči, da prav uživam, ko spoznavam Erika,« nam je zaupal Vojko. V zasebnem življenju pa najbolj uživa v svojem Orlovem gnezdu, v katerem raziskuje svetove in se po njih sprehaja. Zelo si želi tudi dokončati hišico v Halozah in preživeti čim več lepih trenutkov s svojimi bližnjimi.