Zapovedi

Vojvodinja je tokrat prekoračila vse meje

S.N.Č. / Novice Svet24
26. 2. 2018, 07.32
Deli članek:

Stroga pravila v primeru aristokratov nikakor ne obstajajo zato, da se kršijo, še zlasti ne, če se z neupoštevanjem zapovedanega izpostavljajo morebitni nevarnosti.

Profimedia
Na naslednjem javnem dogodku bodo gotovo vsi fotografi prežali na poslikavo, ali je še vidna ali že odstranjena.

Kate Middleton je zato ob svojem zadnjem kršenju deležna posebno strogih graj.

Toda tokrat za spremembo ni zaropotala le kraljica, z njenim dejanjem so nezadovoljni tudi ljudje.

ZNANE PREPOVEDI

Kaj vse v zvezi s svojim videzom članice angleškega dvora ne smejo početi, je bolj ali manj jasno. Prepovedane so tako živo rdeče šminke kot laki na nohtih vpadljivih barv, prav tako si plemkinje ne smejo omisliti umetnih trepalnic ali nohtov. Glede tetovaž pa je tako ali tako jasno, da nikakor ne spadajo na prav noben, niti na skriti del telesa kateregakoli aristokrata.

Profimedia
Tetovaže so sicer na strogem seznamu prepovedi angleškega dvora.

A glej ga, zlomka! Kate si poslikave telesa ni le pustila narediti, ampak jo je še svežo prav z veseljem razkazovala.

NEVARNA POSLIKAVA

Na odprtju kulturnega centra The Fire Station v Sunderlandu je Kate presenetljivo dovolila 18-letni članici združenja Young Asian Voices, da ji je na desno roko naredila poslikavo s kano. Gre sicer za začasno tetovažo, ki se z vodo lahko spere že v nekaj dneh, a prav te tetovaže niso tako nedolžne, kot se morda zdijo.

Nekatere začasne tetovaže, med njimi prav tiste s črno kano, namreč vsebujejo potencialno nevarno sestavino p-fenilendiamin iz premogovega katrana. Nekateri umetniki poslikav uporabljajo čisti p-fenilendiamin, drugi ga zmešajo z naravno kano ali drugimi sestavinami.

P-fenilendiamin poskrbi, da je tetovaža temnejša in trajnejša, za nekatere ljudi pa lahko pomeni dolgotrajne posledice v obliki alergijskih reakcij, preobčutljivosti na sončno svetlobo in trajnih poškodb kože. Simptomi naj bi se pojavili skoraj takoj ali pa šele po treh tednih. 

Torej bi si Kate ne glede nato, da je aristokratinja, grajo prislužila že zato, ker si jo je omislila v visoko nosečem stanju.