Skrbi aristokracije

Priljubljena članica visoke družbe na intenzivni negi

S.N.Č.
30. 12. 2017, 07.45
Deli članek:

Praznovanja božiča in novega leta v ožji in razširjeni družini kraljice Elizabete imajo letos tudi svojo črno plat, saj na njih manjka ena od najbolj priljubljenih članic najvišje aristokracije.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Sophie Winkleman

Sedemintridesetletna igralka lady Sophie Winkleman namreč že skoraj mesec dni po hudi prometni nesreči okreva na kliniki.

Viri blizu visoki angleški družbi celo pravijo, da je še vedno na intenzivni negi in da obeti zdravnikov za njeno popolno okrevanje niso spodbudni.

Poročilo o prometni nesreči, v kateri se je pred mesecem dni poškodovala soproga lorda Fredericka Windsorja, je bilo dokaj skopo: »Z avtomobilom, ki ga je vozil šofer, se je lady Sophie vračala s snemanja v Essexu. Ko se je vozilo želelo izogniti srni na cesti, je nasproti vozeči avto skrenil s svojega voznega pasu. Silovito je trčil v avto, v katerem je bila Sophie. Ob trčenju je igralka utrpela hujše poškodbe, zaradi katerih so jo prepeljali v najbližjo bolnišnico, pozneje pa na kliniko, kjer bo ostala še nekaj časa – poškodbe so dokaj hude.«

Profimedia
Lady Sophie in lord Frederick sta bila seveda redna gosta kraljevske lože.

Lord Frederick Windsor je sicer bližnji sorodnik kraljice Elizabete II., sin princa Michaela Kentskega. S Sophie sta se spoznala v Hollywoodu, kjer je imel Frederick, po poklicu bančnik, službene opravke. Poročila sta se in imata dve hčerkici. Štiriletna Maud obiskuje isto šolo kot princ George, sin princa Williama in vojvodinje Kate. Mala Isabella pa je stara komaj leto dni.

Za deklici je prve dni po nesreči skrbel le njun očka, zdaj pa si je skrb zanju razdelila vsa družina. Za božič so bili povabljeni tudi h kraljici Elizabeti, a jih je lord opravičil, češ da je njihova žalost prehuda.