V VRTEC

Princeska Charlotte bo postala labodka ali lastovka

S.N.Č.
20. 12. 2017, 21.00
Deli članek:

Leto 2018 se bo za dve leti in pol staro britansko princesko Charlotte začelo zelo resno.

Profimedia
Princeska Charlotte in njena mamica Kate.

Njena starša, princ William in vojvodinja Kate, sta jo namreč vpisala v vrtec, ki ga bo začela obiskovati že sredi januarja.

Stanu primerno bo šla seveda v enega najbolj uglednih vrtcev v državi, Willcocks, ki je tudi med najdražjimi – na leto je treba zanj odšteti skoraj 20.000 evrov, a ima tudi izjemno prednost, saj je v neposredni bližini Kensingtonske palače, kjer kraljevska družinica živi.

Vrtec Willcocks posebej zagovarja čim zgodnejše učenje otrok. Od rojstva do petega leta so malčki po njihovem mnenju najbolj dovzetni za znanja, zato je to obdobje treba najbolje izkoristiti. »Starši s tem, ko otroku v najbolj zgodnih letih omogočijo učenje, naredijo gromozansko naložbo v njegovo prihodnost,« pravijo v vrtcu.

Profimedia
Vhod v vrtec, ki ga bo obiskovala princesa, ni videti prav nič posebnega.

Vzgojitelji se osredotočajo na osebni, čustveni in telesni razvoj, veliko pozornost posvečajo komunikaciji in jeziku, v izboru dodatnih dejavnosti pa imajo celo lončarstvo in poezijo.

Uvajanje v vrtec je sicer zelo podobno kot v običajnih vzgojnih ustanovah. Prve dni bosta z deklico starša, vsak dan bodo čas krajšali, dokler se Charlotte v družbi drugih otrok in vzgojiteljev ne bo počutila povsem sproščeno, malčki pa s seboj lahko nosijo tudi domače igračke.

Princesa bo v skupini 32 otrok, ki bodo razdeljeni na lastovke in labode. H kateri jo bodo priključili, pa v javnost še ni pricurljalo.