Genetika

FOTO: Slavni sinovi, ki so obuli očetove čevlje

Teja Pelko
19. 12. 2017, 06.45
Deli članek:

Kar nekaj potomcev naših igralcev je po svojih starših podedovalo igralski talent in se odločilo iti po njihovi poti – pa čeprav ti nad tem sprva večinoma niso bili navdušeni, saj zelo dobro vedo, kako garaški poklic je to.

Revija Zvezde, Urška Boljkovac
Domen Valič in Iztok Valič.

Nekateri od njih skupaj tudi nastopajo – tako na odru kot pred televizijskimi kamerami.

Iztok Valič in Domen Valič
Domen Valič prihaja iz igralske dinastije. Prvi se je s poklicnim igralstvom začel ukvarjati danes žal že pokojni igralec Aleksander, po njegovi poti je nato šel njegov sin Iztok, zatem pa še vnuk Domen (poskušal je tudi Domnov brat Vid, a je po nekaj neuspešnih sprejemnih izpitih na AGRFT obupal). Domen in Iztok sta skupaj zaigrala tudi v popularni televizijski seriji Usodno vino, že vrsto let pa nastopata v predstavi Boksarsko srce.


Igor in Filip Samobor
Ravnatelj SNG Drama Ljubljana Igor Samobor je svoje igralske gene prenesel na sina Filipa. Gledališki oder sta si že delila v predstavi Faust, Igor pa si želi, da bi bila nekoč na odru res partnerja.

Mediaspeed
Igor Samobor s sinom Filipom.


Dare in Blaž Valič
Dare Valič je nečak Aleksandra Valiča, po njunih poteh pa sta šla tudi Daretov sin Blaž, ki je zaposlen v novogoriškem gledališču, igra pa tudi v seriji Reka ljubezni, in hčerka Nina, ki je članica SNG Drama Ljubljana.

Mediaspeed
Dare Valič

POP TV
Blaz Valič

Boris in Sebastian Cavazza
Igralec Boris Cavazza je svojo igralsko žilico prenesel na sina Sebastiana (na fotografiji desno), na odru pa smo lahko (v predstavi Jugoslavija, moja dežela) videli tudi že njegovega zdaj 15-letnega sina Aleksandra Borisa.

Mare Vavpotič
Navdušeni nad novim slovenskim filmom so bili tudi Boris Cavazza, Damjan Kozole in Sebastian Cavazza.


Branko in Tibor Šturbej
Branko Šturbej je igralske gene prenesel na sina Tiborja. Skupaj igrata tudi v seriji Reka ljubezni, kjer upodabljata očeta in sina.

M24
Branko Šturbej s starejšim sinom Timonom, s katerim skupaj nastopata v seriji Reka ljubezni.


Tone in Jernej Kuntner
Tudi Jernej Kuntner je podedoval očetov talent za igro, Tone pa si sinove igralske stvaritve vedno z veseljem pogleda.

Andrej Križ
Po službi grem rad domov in se usedem na kavč.

Mediaspeed
Tone Kuntner



Peter in Aljoša Ternovšek 
Aljoša Ternovšek je sin igralca in dobitnika Borštnikovega prstana Petra Ternovška. Peter je bil dolga leta član igralskega ansambla Drame SNG Maribor, Aljoša pa je zamenjal kar nekaj igralskih družin. Začel je v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer je odigral kar nekaj prepoznavnih vlog, nato je postal član Mestnega gledališča Ptuj, zdaj pa je član igralskega ansambla Prešernovega gledališča Kranj. 

Mediaspeed
Peter in Aljoša Ternovšek