Kronane glave

FOTO: Princesa Charlotte v vrtec za 3000 funtov na semester

S.R./STA
18. 12. 2017, 17.18
Posodobljeno: 18. 12. 2017, 17.22
Deli članek:

Britanska princesa Charlotte bo januarja začela obiskovati vrtec v Londonu, sta danes sporočila njena starša, britanski princ William in soproga Kate.

Profimedia
Britanska princesa Charlotte gre januarja v vrtec.

Deklica, ki je maja dopolnila dve leti, bo hodila v vrtec Willcocks Nursery School blizu domovanja družine v Kensingtonski palači. Kot so sporočili iz vrtca, so veseli, da sta se William in Kate odločila zanje in se veselijo, da januarja v svojih vrstah pozdravijo princeso Charlotte.

Cene za obiskovanje vrtca se razlikujejo tako glede na starost otroka kot glede na jutranji ali popoldanski program. Najdražja cena na semester znaša nekaj več kot 3000 britanskih funtov. Ocenjevalci izobraževalnih ustanov so jo ob zadnjem obisku leta 2012 ocenili kot "izjemno".

Profimedia
Kate je trenutno noseča s tretjim otrokom, ki naj bi se rodil aprila.

Starejše generacije britanskih kronanih glav sicer ponavadi niso obiskovale vrtca, Charlotte pa bo na tej poti sledila svojemu očetu Williamu in štiriletnemu bratcu Georgeu. William je obiskoval vrtec v Notting Hillu, George pa v Norfolku na vzhodu Anglije vrtec Westacre, ki sledi pedagogiki montessori. Sedaj v Londonu že obiskuje zasebno šolo.

William in Kate sta sicer danes objavila tudi novo družinsko fotografijo, ki bo krasila njihovo uradno božično voščilnico. Na uradni fotografiji, ki jo je pred meseci posnel fotograf Chris Jackson, so William, Kate, George in Charlotte oblečeni v ujemajoče modre tone.

Profimedia
Družinska fotografija, ki bo krasila njihovo uradno božično voščilnico.