Varnostni incident

Moški želel vdreti v ameriško vojaško oporišče

S.R./STA
18. 12. 2017, 17.00
Posodobljeno: 18. 12. 2017, 21.04
Deli članek:

Varnostni incident v ameriškem oporišču v Veliki Britaniji.

Profimedia
Po navedbah ameriške vojske je bilo oporišče zaprto dobre pol ure.

Britanska policija je aretirala moškega, ki je danes skušal z avtomobilom zapeljati mimo nadzorne točke v vojaškem oporišču v Suffolku, ki ga uporablja ameriško letalstvo. Oporišče so začasno zaprli, ko se je policija odzvala na poročila zaradi "pomembnega incidenta". Policija je nato potrdila, da ni šlo za teroristično dejanje.

Ameriški vojaki so med incidentom večkrat ustrelili, moškega pa so nato aretirali. V incidentu je moški utrpel nekaj ureznin in je sedaj v priporu v Suffolku. Gre za 44-letnega Britanca, ki so ga prijeli zaradi suma nepooblaščenega vstopa. V zvezi z incidentom nikogar drugega ne iščejo, je sporočila policija.

Oporišče Mildenhall varujejo britanska vojaška policija in ameriški oboroženi varnostniki. V njem je nameščenih okoli 3200 vojakov, tam pa je zaposlenih tudi med 400 in 500 britanskih civilnih uslužbencev.

Oporišče uporabljajo v transportne namene. Ameriško letalstvo je sicer septembra sporočilo, da bodo predvidoma leta 2024 premestili bazo in vse operacije v Nemčijo.