Pustil jo je ležati ob cesti

FOTO: Rebecco umoril voznik Uberja

R.T.
18. 12. 2017, 15.50
Posodobljeno: 18. 12. 2017, 16.28
Deli članek:

Voznik Uberja Tariq H. je domnevno priznal umor britanske diplomatke v Beirutu.

Twitter
Rebecca Dykes

Policija v Libanonu je v povezavi z umorom britanske uslužbenke na veleposlaništvu v Beirutu danes aretirala libanonskega voznika Uberja Tariqa H. Spomnimo, v soboto zjutraj ob eni od glavnih cest, ki vodijo iz libanonske prestolnice, našli truplo Rebecce Dykes. Policija je nato javnosti sporočila, da je bila Britanka posiljena in zadavljena. Forenzični izvedenec je pozneje ocenil, da je mladenka umrla ob približno 4. uri zjutraj.

Reuters
Na tem mestu naj bi obležala Rebecca.

30-letna Dykesova je večer pred umorom s prijatelji domnevno preživela v lokalu Gemmayze v okrožju, znanem po številnih lokalih in restavracijah. Ob približno polnoči pa naj bi se od tam odpravila sama, poroča britanski Guardian. Tariq, tako pravi Guardianov vir, naj bi umor že priznal. V ozadju umora naj ne bi bilo političnega motiva.

Voznika Uberja so prijeli na podlagi posnetkov nadzornih kamer. Dve ločeni obdukciji sta v nasprotju s prvotnimi informacijami pokazali, da Rebecca ni bila žrtev posilstva, vendar preiskovalci vseeno menijo, da jo je Tariq »spolno napadel.«

Reuters
Truplo so našli ob tej cesti.

Reuters
Njeno truplo so prepeljali v to bolnišnico.

Reuters
Truplo so našli ob tej cesti.

Reuters
V tej bolnišnici so opravili obdukcijo.