Izpoved

Oliver Dragojević zaradi kemoterapije ostal brez sluha

R.T.
25. 10. 2017, 10.58
Posodobljeno: 25. 10. 2017, 11.04
Deli članek:

Pred desetimi dnevi je nastopil v Splitu. Občinstvo je navdušil, na koncu koncerta pa razkril, da pod kapo nima več las.

Radio Aktual
Avgusta so mu diagnosticirali raka na pljučih.

Poteza je marsikoga ganila, Oliver Dragojević pa je na kratko pojasnil: »Šlo je za simbolično dejanje, ljudje poznajo zgodovino bolezni, vedo, s čim se borim in sočustvujejo ...«

Ni ga bilo

Hrvaški glasbenik – avgusta so mu diagnosticirali raka na pljučih – prejšnjo soboto ni gostoval na Gibonnijevem koncertu v Zagrebu. Številne je zaskrbelo. Očitno dovolj, da je spregovoril za spletni portal 100posto.

Mediaspeed
Brez glasu ni ostal, petje mu daje moč.

Kot da bi mu zadelali ušesa

Z vajami in pripravami na prihodnje nastope ohranja pozitiven odnos.

Pojasnil je, da se pripravlja na kemoterapijo, da bo pozneje pretegnil glasilke in pogledal nogometno tekmo. Dejal je še, da obžaluje, da se ne bo mogel pojaviti na koncertu in da mu podpora občinstva in kolegov veliko pomeni. Med kemoterapijami ga spodbuja in mu daje upanje. »Jemljem veliko zdravil za veliko stvari … Proti bolečini, za kri, za energijo, zato lahko pride do neželenih učinkov. Težko je vse uskladiti in poskrbeti, da so vse tablete med seboj kompatibilne. Celo brez sluha sem ostal. To je trajalo dva tedna – kot da bi mi nekdo zadelal ušesa,« je dejal 69-letni glasbenik.

Srce si želi več

Brez glasu ni ostal, petje mu daje moč. Z vajami in pripravami na prihodnje nastope ohranja pozitiven odnos. »Srce si želi še več pesmi, koncertov in veselja, a moram videti, kako se počutim, če lahko to zmorem,« je še dejal.