DRUŽINSKO

Oče ni hotel, da bi sin postal igralec

N.S.
25. 10. 2017, 07.15
Deli članek:

Mladi igralec Timon Šturbej dokazuje, da jabolko res ne pade daleč od drevesa, saj je po očetovih stopinjah tudi on zaplaval v igralske vode.

Pop TV
Tako za kamerami kot na malih ekranih sta oče in sin.

Pop TV
Branko Šturbej je izkušeni igralski maček.

Pop TV
Sin Timon Šturbej pravi, da se rad uči od svojega očeta.

Junaki slovenske serije Reka ljubezni so iz dneva v dan bolj priljubljeni in na dan prihajajo tudi zanimive podrobnosti o igralcih. Ena takšnih je tudi družinska vez dveh članov igralske zasedbe, očeta Branka Šturbeja in sina Timona Šturbeja. Branko v seriji Reka ljubezni igra premožnega, nadutega in brezkompromisnega lastnika žage Bojana Medveda, ki se ukvarja samo s prodajo lesa. Zanimata ga le denar in hedonizem, a tega ne deli s svojo družino. Njegovega sina Miho igra nihče drug kot sin Timon Šturbej.

Kot je povedal ponosni oče, na začetku sina ni podpiral pri njegovi odločitvi, da bi postal igralec. »Svetoval sem mu vse drugo, ampak na koncu mi je rekel: 'Zakaj si se pa potem ti odločil za ta poklic?' In s tem me je 'zabil' za zmeraj,« je razložil Branko, ki je dejal, da sta se s sinom dobro ujela tudi pred kamerami. »Kadar morava igrati prizore na podlagi najinih izkušenj, je zelo preprosto. Ko pa se srečujeva s kakšnimi, ki so nama popolnoma tuji, seveda morava poseči po igralskih metodah.«

Očetu je pri tem z veseljem pritrdil Timon, ki je dejal, da je z očetom delati pravi užitek.