Učiteljice

VIDEO: Pesek jim je delal kar nekaj preglavic

Teja Pelko
31. 8. 2017, 07.10
Deli članek:

Članice hrvaško-slovenske skupine Učiteljice, Ana, Silvia in Matea, se lahko pohvalijo s kar dvojnim uspehom.

last izvajalk
Učiteljice Ana, Silvia in Matea

Posnele so namreč nov videospot, za pesem Na prstima, izdale pa so tudi svoj prvi album.

Prvenec so dekleta naslovila Luda kuča, nanj pa so uvrstila 13 pesmi, od katerih sta dve popolnoma novi.

»Ta album je bil prekrasna avantura za ves naš tim. Ponosne smo in srečne. Skozi album smo glasbeno odrasle in dozorele,« je povedala Ana Vurcer, ki prihaja iz Slovenije.

Dekletom se je v treh letih in pol obstoja nabralo zelo veliko doživetij. »Za nami je ogromno avantur, neskončnih poti ter številnih nastopov v različnih državah. Prepričana sem, da bi o Učiteljicah z lahkoto posneli celovečerni film, toliko zanimivih stvari se nam je do zdaj že zgodilo,« se smeje Ana.

last izvajalk
Matea je zelo vesela, da je Učiteljicam uspelo uresničiti željo, da ima prav vsaka pesem z albuma svoj videospot.

Zadnja anekdota se jim je pripetila med snemanjem spota za balado Na prstima. »Spot smo snemale v Srbiji na neverjetnih lokacijah. Bilo je, kot da smo v puščavi. Pesek nam je delal kar nekaj preglavic. Čevlji so se nam ugrezali vse do gležnjev, preglavice so nam delale tudi dolge kreatorske obleke, ki so se vlekle po pesku. Lažje bi bilo, če bi snemale kar v kopalkah in bose,« se šalijo dekleta.

Ana, Silvia in Matea so vizualno podobo nadele vsem svojim pesmim, na kar so zelo ponosne, še posebno pa jih veseli, da so njihove pesmi tako zelo všeč njihovim oboževalcem. Do zdaj so si jih namreč ti samo na youtubu ogledali že več kot 140-milijonkrat, po čemer so rekorderke tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.

V prihodnjih dneh dekleta čaka predstavitev albuma, že proti koncu septembra pa obljubljajo videospot za pesem Šlag, njihov singel z ravnokar izdane plošče. Oktobra se bodo glasbenice odpravile na zasluženi dopust, potem pa bodo koncertirale naprej.