NEKOČ IN DANES

Tista mala Hajdi je zdaj odrasla!

Nejc Simšič
15. 8. 2017, 15.00
Deli članek:

Le kdo se ne spomni otroške megasenzacije Hajdi Korošec, ki je v devetdesetih letih s svojimi navihanimi pesmicami osvajala Slovenijo? Danes je odrasla ženska, uspešna podjetnica, žena in mamica.

arhiv Svet24
Tako je bila videti v devetdesetih letih, ko je prepevala uspešnico Naš kuža.

Hajdi Korošec oziroma Hajdi, kot je tudi njeno umetniško ime, ima danes 38 let in poje samo še v kopalnici oziroma svojim potomcem. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila najkomercialnejši pop izvajalec v državi.

Naš kuža
ŠE VEDNO PREPEVA USPEŠNICO
Čeprav je nehala peti na glasbenih odrih, pa svojo največjo uspešnico Naš kuža še vedno prepeva. Le da drugi publiki - svojima dvema otrokoma.

Kariero je začela v začetku devetdesetih oziroma pri 10 letih. Že prej je pela ob šolskih priložnostih, preboj pa se je zgodil, ko je pokojni Branko Jovanović Vunjak - Brendi prek nekdanje mariborske revije Kaj iskal otroško pevko. In jo tudi našel. Hajdi je bila izbrana med 150 kandidati, takoj zatem je posnela prvo pesem Naš kuža, ki je čez noč postala pravi hit. Deset let je nastopala v vlogi otroka. Vmes je seveda rasla. Pri dvajsetih letih se je odločila, da kariero prekine, saj se ni več mogla pretvarjati, pa tudi za interes občinstva pravi, da je upadel.

Danes se z glasbo ne ukvarja več, ampak je uspešna podjetnica. »Prodajam opremo za otroke, imam spletno trgovino,« je povedala Hajdi, ki ima na otroštvo lepe spomine, seveda pa danes tega ne pogreša.