Žiga Rustja: Poletje ni več tako kot nekoč

A.M.
9. 8. 2017, 07.10
Deli članek:

Primorski glasbenik, ki je z glasbo povezan že od šolskih dni, ko je v glasbeni učilnici udarjal po umetnih kožah bobnov, se zadnja leta vse bolj uveljavlja kot samostojni kantavtor.

Osebni album
Primorec se z družino najraje odpravi na Gorenjsko.

Mladi glasbenik, ki smo ga že slišali tako na poletnih melodijah kot tudi na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe, pravi, da je letošnje poletje zanj zelo ustvarjalno. »Pripravljam nov singel, ki bo podprt z videom, končujemo album, v studiu pa se ves čas kaj dogaja, ker smo z ekipo podprli mlade in neznane nadobudneže,« je dejal Žiga Rustja.

Osebni album
Žiga, ki živi nekaj metrov od morja, beži na hladno.

Ko so obveznosti pod streho, si najraje privošči poletne odklope, pri katerih ne more brez piknikov in še česa. Žiga je namreč ljubitelj dobrot z žara, sladoleda po kosilu in vožnje z motorjem.

Glede na to, da prihaja z Obale, nas je tudi zanimalo, kako Primorci preživljajo poletje. »Poletje, sploh za nas z Obale, ni več tako kot nekoč. Kot mulec sem komaj čakal na plažo, z leti pa jo vse manj obiskujem. Odkar imamo Blaža, je to popolnoma drugače. Če gremo, se to zgodi v poznih urah. Domačini se ohlajamo v morju okoli 19. ure, prej zgolj čakamo doma pod klimo.« Kaj pa izbiranje dopusta? Žiga pravi, da to zanj ni problem: »Po navadi iščemo, kam bomo zbežali, da se bomo osvežili, zato je to po navadi Kranjska Gora. Že štiri leta zahajamo tja. Ohlajamo se v Jasni, včasih skočimo do Bohinja, predvsem pa sem zaljubljen v trenutek, ko se zvečer lahko pokrijem z odejo. Drugače je smešno, da ko pridem v Kranjsko Goro, srečam kup znancev z Obale. Lahko bi rekel, da sem tam že kot doma.«