Potenje v fitnesu

Fizične posledice po Masterchefu

Teja Pelko
7. 6. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Čeprav je šla komičarka v oddajo MasterChef Slovenija za hec, da vidi, kako bo delala pod pritiskom, pa se zdaj pripravljanju hrane ne more upreti.

osebni arhiv
Komičarka se po mesecu dni vaj počuti veliko bolj fit.

Seveda pa jedi ne le pripravlja, ampak tudi poje, kar se je sčasoma začelo poznati na njenem telesu.

NEKATERE TELESNE VAJE IMA RAJE KOT DRUGE
Luciji je najljubše veslanje, ker zaradi premikanja naprej in nazaj malce pihlja in ji ni vroče. Pa še občutek ima, da je nekje na dopustu, v vodi. Najbolj zoprni pa so ji trebušnjaki. Ob tem tudi zelo glasno jamra in redko uporablja lepe besede.

Višku kilogramov je Lucija Ćirović nedavno napovedala vojno. »Posledica MasterChefa je tudi malce dodatnih kilogramov. Predvsem zaradi moje lenobe – da se mi kuhati in guštirati, ne da se mi pa telovaditi. Začela sem se počutiti neokretno. In tako je prišlo do ideje, da grem v fitnes. Pa še tega se ne bi domislila sama, če me ne bi v to sprovocirala Salome,« nam je zaupala. S Salome se v fitnesu potita po navodilih osebnega trenerja Grege. »Brez njega ne bi šlo. Če bi se mene vprašalo, bi se mi zdelo 15-minutno ogrevanje na trenažerju dovolj telovadbe za cel teden!« pravi Lucija. Tako pa mora v fitnes trikrat na teden po eno uro. »En dan je posvečen kardiovadbi – to pomeni popolnoma prešvicano obleko. Dva pa različnim vajam. Vaje za moč, na primer, so neverjetne: ne le da pridobivaš na moči, tudi sproščaš se ob njih, ko zaradi matranja sočno, glasno in neprestano kolneš,« nam je svoje vaje nazorno opisala komičarka. Lucija sicer po mesecu dni vaj še ni opazila kakšnih sprememb na telesu, se pa počuti veliko bolj fit. Pa tudi vaje se ji ne zdijo več tako težke kot na začetku

Poletni dopust
APARTMA IMA ŽE REZERVIRAN
Lucija si letnega oddiha ne predstavlja brez morja. Letošnjega bo s prijatelji preživela na Korčuli. Na dvotedenski oddih se bo podala avgusta, upa pa, da bo lahko tik pred odhodom in po vrnitvi v malce brezdelja uživala tudi doma.

Lucija se poleg nove ljubezni – kulinarike – posveča tudi stari, nastopanju. Sezono bo zaključila z jubilejnim večerom standup komedije, ki ga že deseto leto pripravlja v Ribnici. Odvil se bo v ribniškem gradu, 28. julija zvečer. Za september pa pripravlja medijsko premiero avtorske predstave S trebuhom za kruhom. »Gre za komedijo, kjer združujem gledališče in standup ter kot edina v Sloveniji z lutko izvajam ventrilokvizem oziroma trebuhogovorstvo. Govoriti iz trebuha sem se naučila sama, s predstavo pa sem lani magistrirala na AGRFT,« nam je povedala Lucija. V prihodnosti si želi to predstavo čim večkrat igrati ter se prek tega izpopolniti in napredovati v trebušnem govorjenju. Želi si tudi čim več standup nastopov ter razmišlja o tem, da bi se lotila česa novega, kjer bi vključila kuharijo.