NEVERJETNO

"Moj zakon je bil grška tragedija!"

Nejc Simšič
6. 6. 2017, 07.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na dan je prišlo pismo, ki ga je britanski princ Charles na roke napisal prijateljici Nancy Reagan, ženi nekdanjega ameriškega predsednika.

Profimedia
30 pisem, ki jih je napisal Charles, je prišlo v javnost, menda pa jih je še veliko več.

Malo po tem, ko sta princa William in Harry v okviru kampanje za duševno zdravje spregovorila o svojih težkih časih, ko jima je pred 20 leti umrla mama, princesa Diana, je zdaj svoja čustva razkril tudi njun oče, princ Charles. Na dan je namreč prišlo še nikoli prej objavljeno pismo, ki ga je princ na roke napisal svojima ameriškima prijateljema, nekdanjemu predsedniku in soprogi Reagan.

Priznanje o zakonu

Pismo razkriva, da je tudi Charles trpel in se boril z notranjimi demoni in težko situacijo. V nenavadnem pismu je priznal, da je bil njegov zakon z Diano prava grška tragedija. »Tako je grozno, da marsikdo sploh ne bi verjel. Živimo v groznem, zelo neciviliziranem svetu in točno vem, kaj se dogaja z nama, saj gre vsem samo za zaslužek,« je med drugim zapisal Charles, ki v pismu omenja tudi veliko vrzel, ki je nastala, ko je umrla kraljica mati. »Pripravljal sem se na njen odhod, ampak je bilo res težko, saj je bila resnično del mene in moja velika opora v življenju.« Pisma so našli po smrti nekdanje prve dame Nancy Reagan in jih predali Reaganovi fundaciji, ki jih je zdaj tudi objavila.