Zabava

Majino najtežje obdobje je mimo

am
30. 5. 2017, 20.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Maja Keuc, ki že nekaj časa živi na Švedskem, kjer je lani z odliko zaključila študij glasbe, te dni žari od sreče, saj je na glasbenih policah zaživel njen mini album pod imenom Fairytales.

Facebook
Maja Keuc o svoji ljubezni: Jonah Nilsson je zame velik blagoslov.

A pot do te pravljice, kot bi morda kdo mislil na prvi pogled, ni bila ravno preprosta. »Ko sem odšla študirat glasbo v tujino z željo, da se lahko še precej razvijem kot glasbenica ter najdem trg, ki je strpnejši do več stilov glasbe, je sledilo eno izmed najtežjih in najlepših obdobij v mojem življenju. Najprej selitev v Rotterdam, nato v Stockholm. Dvakrat nova kultura, nov jezik, novo družbeno življenje, veliko osamljenosti, veliko trdega dela in dokazovanja v glasbenem svetu. Večinoma sem bila obkrožena z glasbenimi genialci, ki so bili del družbe mojega fanta in študija jazz glasbe. Vse to je vplivalo na moja nova merila v glasbi ... Vseeno prihajam iz Svečine pri Kungoti. (smeh) Hote ali nehote sem si postavila zelo visoka merila, kaj moram doseči, in se mnogokrat do sebe obnašala precej kruto in neprizanesljivo,« je povedala Maja Keuc.

Promo foto
Enaindvajsetletna pevka se v tujini predstavlja kot Amaya.

Samoljubezen

Prva skladba z albuma ima naslov Chase me. »V tej pesmi izpostavljam Majo v meni, ki mi ni pustila, da bi bila srečna, zadovoljna in si kadarkoli priznala, da je kaj dosegla. Tista, ki bi morala biti boljša, lepša, takšna in drugačna. Na koncu sem spoznala, da je to le glas v moji glavi, ki ni resničen, in da sem se zaradi njega oddaljila od same sebe, zdaj pa iščem pot nazaj k samoljubezni,« je pesem opisala Keučeva ter dodala, da prav vsaka pesem na albumu, ki ga je ustvarila z »glasbenim čarovnikom« Orphéejem Noahom, nosi osebno zgodbo, kar nekaj pa je tudi humorja, s katerim se v težkih časih po navadi spopada s svojo bolečino.

»Ta leta v tujini so mi končno dala čas in možnosti, da sem se lahko kot glasbenica razvijala in raziskovala daleč od oči javnosti ter da sem lahko potiskala omejitve glasbe do najglobljih soban svoje domišljije. Zagotovo so bila to najtežja in hkrati najdragocenejša leta v mojem življenju, in to na vseh področjih,« je zaključila Maja.