Nepojasnjeno

Gregorjevi starši zdaj računajo na čudež

Gabrijel Toplak
30. 5. 2017, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Gregor Fekonja iz Ormoža, ki si je na španski Ibizi, kjer je delal kot promotor, hudo poškodoval vratni del vretenc, že v Sloveniji

Osebni arhiv
Gregor se trenutno zdravi v URI Soča, nesreče pa se ne spomni.
Po prometni nesreči na Ibizi je bil Gregor mesec dni v bolnišnici na otoku Mallorca. Bil je tudi v komi, v UKC Maribor pa so ga prepeljali 1. aprila. 

Življenje družine Fekonja se je pred nekaj meseci obrnilo povsem na glavo, je včeraj za Novice Svet24 dejal Ivan Fekonja iz Ormoža. Njegov sin, 31-letni Gregor, se je s skuterjem hudo poškodoval v prometni nesreči na španski Ibizi.

Policija zelo skrivnostna

»Gregor se je rodil leta 1986 na Ptuju. Osnovno šolo in gimnazijo je končal v Ormožu ter se kasneje vpisal na fakulteto za gradbeništvo v Mariboru, kjer je diplomiral. Bil je športnik. Redno je igral in treniral nogomet. Zadnja tri leta je med turistično sezono delal na Ibizi kot promotor. Tudi letos, a se mu je v začetku marca pripetila nesreča, o kateri ne vemo skoraj nič. Le, da je padel s skuterjem in si hudo poškodoval vratni del vretenc. Policija nam več ni pojasnila. Mesec dni je bil v bolnišnici na otoku Mallorca, od koder smo ga 1. aprila premestili v UKC Maribor. Trenutno pa je v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča,« je pojasnil Fekonja.

Verjamejo v čudeže

Po nesreči je na španski otok odpotoval njegov oče in uredil vse potrebno za prevoz v Slovenijo. Ta jih je stal 13.500 evrov. »Družina je nemudoma stopila skupaj. Zbrali smo denar. Srečni smo, da je naposled v Sloveniji, kjer ga v prihodnjih dneh čaka temeljit zdravstveni pregled. Kot sem zaključil iz pogovora z zdravniki, bi ga želeli spraviti do takšnega stanja, da bi bil sposoben samostojnega življenja. Četudi se zavedamo, da bo to precej težko, a verjamemo v čudeže. Njegova diagnoza je tetraparaplegik,« je dejal Fekonja. Gregor, ki je bil tudi v komi, je pri zavesti, se pogovarja, nesreče pa se ne spomni. »Le od helikopterskega prevoza naprej v bolnišnico, tako da ne vemo, kaj se mu je v resnici zgodilo,« je poudaril Fekonja in izrazil hvaležnost Območnemu združenju Rdečega križa Ormož, ki organizira akcijo zbiranja denarja za njegovega sina.