Ota Širca Roš

Na malih ekranih jo gleda tudi sin Prem

Teja Pelko
30. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Voditeljica rubrike Pop In se je po letu dni odsotnosti februarja vrnila v službo na Kranjčevo 26.

Pop TV
Ota se je v službo vrnila februarja.

Zdaj se je na delo, ki ga sicer z veseljem opravlja, že navadila, sprva pa ji ni šlo vse tako gladko.

»Na začetku mi je bilo težje, kot sem si predstavljala. Na porodniški je ženska v čisto drugi prestavi, delajo drugi možgani, predvsem pa delajo počasneje. Prvi teden se mi je v službi zdelo, kot da stojim na železniški postaji, vlaki vozijo mimo, jaz moram pa gor skočiti in kar ne morem, ker gredo vragi tako hitro. Ampak imam super sodelavce, tako da ni trajalo dolgo,« nam je razkrila Ota. Čeprav je v starševski vlogi zelo uživala, priznava, da je pogrešala kamere, pa tudi sodelavce in dinamiko – prav to, kar jo je ob vrnitvi tudi najbolj šokiralo.

Facebook
Novembra lani je voditeljica z družino pred mrazom pobegnila na Kanarske otoke.

Mamico prek malega ekrana spremlja tudi Prem 

»Malo me pogleda, se nasmehne, pokaže name in razmetava dalje,« nam je Premovo reakcijo na »mamo v škatli« v smehu ponazorila simpatična voditeljica. Malčka sicer tisti teden, ko vodi Pop In, zelo pogreša. »Najhuje je, ko se moram po službi ob petkih in nedeljah odpeljati še v Gorico. Končam ob 20. uri. Če res pohitim, sem pri Premu malo po 21. uri, ko je že čisto iz sebe,« nam je razkrila Ota. 

Pop TV
Voditeljica je imela na začetku kar nekaj težav z vnovično prilagoditvijo na delovno dinamiko.

Njeno gledanje na novice o otrocih slavnih se z materinstvom ni spremenilo 

»Iskreno, otroci slavnih me nikoli niso zanimali, res ne vem, koliko ima kdo otrok, še vedno me ne. Težko tudi razumem nekatere, sploh svetovne zvezdnike, ki svoje otroke izpostavljajo na družbenih omrežjih, mali škrati nimajo niti izbire glede tega, da jih ogleduje in komentira kar ena Ota iz kar ene Slovenije, na primer,« nam je dejala voditeljica, ki to od vrnitve naprej prek malih ekranov počne oblečena v nov stil in z novo stilistko, ki pa mora posegati po večjih konfekcijskih številkah kot prejšnja, s čimer se sicer Ota ne obremenjuje preveč. »Nisem fit mama, ne blogam, jem gluten, pijem polnomastno mleko in ja, priznam, obožujem ocvirke! Še več, joga me dolgočasi ... Šalo na stran, vendar res telovadim premalo. Enkrat na teden me v roke vzame osebni trener Nejc Kofler, enkrat na teden pa me k telovadbi 'zbrca' mož. Ko bom velika, bom telovadila več,« obljublja Ota.