Dobrodelnost

FOTO: Plemiči tekli za zabavo in se borili kot za stavo

sn
7. 2. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tekmovalnosti med angleškima princema Williamom in Harryjem ni bilo nikoli zaznati. A ko se srečata na športnem igrišču in merita fizične moči, se zgodba seveda obrne drugače.

Profimedia
Najslajše bi bilo seveda premagati moža.

No, pa ne le princa, tudi vojvodinja Kate Middleton je pokazala prave bojne barve in ob vojaško streniranih možu in svaku s svojo fizično pripravljenostjo presenetila vse.

Kraljevi trojček je prepričan, da je šport za duševno zdravje izjemno pomemben, tek pa primeren za vsakogar. 

Mladi trije z angleškega dvora, William, Harry in Kate, kot ambasadorji kampanje za duševno zdravje s svojo predanostjo dobrodelnosti ne žanjejo le simpatij svojih podanikov, ampak so zaslužni tudi za mnoge spremembe v britanskih ustanovah za boljše obravnavanje bolnikov. Vsi trije zatrjujejo, da so šele na začetku svoje poti in da bodo na tej z namenom, da se o duševnih težavah čim več govori in se jih humano obravnava, vztrajali do onemoglosti.

Profimedia
Harry je v cilj kar poletel.

Pravi sprinterji

Gledalci sprinta v parku so se šalili, da če bi Kate nosila primerno športno opravo, in ne dizajnerske oprijete bundice, bi s princema opravila kot za šalo.

Kako resno gredo skoraj do meje onemoglosti, so pokazali ta vikend, ko so v londonskem olimpijskem parku v okviru svoje kampanje tekli v podporo vsem, ki se pripravljajo na letošnji londonski maraton. Ob glasnem spodbujanju navzočih so sprint na 100 metrov vzeli smrtno resno, a je Harry pred ciljem krepko potegnil naprej in gladko zmagal.

Drugo- in tretjeuvrščena William in Kate sta poraz prenesla športno in hitremu princu tudi čestitala.

Profimedia
Po svojem nastopu so v ostali v parku in spodbujali druge.