Filmske nagrade

Znano je, kdo bo podelil letošnje oskarje

K.M.
7. 2. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če boste na zmagovalce morali počakati še do 26. februarja, je danes končno znano, kdo jim bo takrat izročil zaželene zlate kipce.

Profimedia
Lanskoletni zmagovalci se vračajo na letošnjo prireditev.

Svetovni filmski svet že nestrpno pričakuje 26. februar, ko bodo podeljeni oskarji, nagrade za filmske dosežke v preteklem letu. Letošnjo prireditev bo povezoval ameriški komedijant in voditelj Jimmy Kimmel, zdaj pa je znano tudi, kdo vse se mu bo na odru pridružil v vlogi podeljevalcev. 

Kot je akademija naznanila že pred dnevi, se v vlogi podeljevalcev na oder prireditve letos vračajo kar 4 lanskoletni zmagovalci, ki bodo podelili nagrade za nasprotne kategorije od tistih, v katerih so slavili oni. Tako bo Leonardo DiCaprio podelil nagrado najboljši igralki in Brie Larson nagrado najboljšemu igralcu. Mark Rylance in Alicia Vikander pa bosta nagradila najboljšega stranskega igralca in igralko.

Poleg njih pa se bodo na odru zvrstili še John Cho Leslie Mann, Halle Berry, Jamie Dornan in Dakota Johnson , Chris Evans, Gael García Bernal, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Shirley MacLaine, Kate McKinnon ter Hailee Steinfeld.