Dennis Quaid

V peklu odvisnosti: Videl sem svojo smrt

A.K.
18. 1. 2017, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Znani igralec, ki se je v preteklosti boril z motnjami hranjenja in zasvojenostjo s kokainom, je spregovoril o težkih trenutkih v življenju.

Profimedia

Dennis Quaid se je z odvisnostjo od kokaina boril vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Enkrat, pravi, naj bi celo videl svojo smrt. »Doživel sem ta trenutek, v katerem sem videl le še belo svetlobo. Videl sem sebe, kako umiram in izgubljam vse, za kar sem vedno garal in si želel. Takrat sem se prijavil na odvajanje za 28 dni in storil vse, kar so od mene zahtevali,« je bil iskren igralec, ki se je poleg odvisnosti od kokaina boril tudi z motnjami hranjenja. Svojo kariero je ponesel na stare tire šele v drugi polovici devetdesetih. »Kasneje nisem več kadil niti marihuane, ampak kokain me je vedno uspel premamiti,« pravi Dennis.

Poleg odvisnosti ga je prizadela tudi ločitev od igralke Meg Ryan, s katero se je poročil leta 1991 in sta bila skupaj devet let. Takrat so se pojavljale govorice o Megini nezvestobi, prevarala naj bi ga z igralcem Russellom Crowom.

Meg je po ločitvi dejala, da je bila razočarana nad Dennisom, ker je po ločitvi izvedela, da ji je bil dolga leta nezvest. »Ne morem verjeti, da je pripravljena javnosti lagati o najinem zakonu. Jaz sem že zdavnaj šel dalje,« je takrat rekel igralec. Sčasoma, zdaj priznava, se je naučil z njo komunicirati in razumeti. »Če je po 15 letih še vedno ogorčena in razočarana, potem je nekaj narobe z njo,« je prepričan Dennis.