Materinstvo

Življenje se ji je obrnilo na glavo

Teja Pelko
9. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Manekenka Iris Mulej, ki se je s partnerjem Admirjem Barčićem 10. septembra lani razveselila prvorojenke Isabelle, uživa v materinstvu.

osebni arhiv
Iris na terasi svojega doma, s katere ima zelo lep razgled na Budvo.

Povedala nam je, da se je v novo vlogo takoj vživela in da je njeno življenje lepše kot kadarkoli, čeprav se ji je čisto obrnilo na glavo.

»Tudi vse tiste neprespane noči in vsakodnevno pomanjkanje časa za karkoli že več kot stokrat odtehtajo en sam nasmešek, objemček ali pogled najine Isabelle. In čeprav se mi je življenje obrnilo na glavo, če ga primerjam s prejšnjim, je lepše kot kadarkoli. Navsezadnje pa mi še vedno uspe opraviti vse, kar sem prej,« je povedala Iris in dodala, da je materinstvo še lepše, kot si je predstavljala, da bo.

»Dokler tega ne izkusiš, si lahko res samo predstavljaš. In to je to, kar že od nekdaj slišimo, da je materinstvo zelo lepo, vendar tudi naporno. No, jaz bom zase rekla, da je predvsem lepo.«

osebni arhiv
Iris s partnerjem in malčico med sprehodom.

Družinica živi v Budvi, Admir je namreč direktor tamkajšnje Dukley marine. Zvezdnica se tam zelo dobro počuti, pogreša pa večjo ekološko ozaveščenost. »Tu mi je predvsem všeč, ker je večinoma lepo in za zimske razmere toplo vreme. Skoraj vsak dan imamo sonček, tako da sva z Isabello veliko na sprehodih. In skoraj vse prijateljice, ki jih imam tu, so mlade mamice, tako da imam tudi družbo ravno pravo in si lahko delimo nasvete ter dogodivščine z našimi malimi zakladi. Ljudje v Budvi se mi tudi sicer zdijo topli, prijazni, pripravljeni priskočiti na pomoč, v Sloveniji pa so vsi nekako na distanci, hladni. Pogrešam pa tu večjo ekološko ozaveščenost, ki je v Sloveniji že nekaj časa lepo utečena. Zelo čudno se mi zdi namreč metati vse odpadke v isti koš. Na začetku sem ločevala zaradi navade, potem pa sem uvidela, da je to popolnoma brez zveze, saj tu vse smeti pomečejo na en kup. Mogoče jim zdaj delam krivico in imajo to ponekod urejeno, vendar jaz do zdaj v Budvi te ureditve še nisem videla,« je dejala manekenka.

Osebni arhiv
Iris je tudi v novo leto vstopila v Budvi.

Na naše vprašanje, ali ji je tam bolj prijetno kot v Sloveniji, pa je odvrnila: »Hmm, naštejem lahko pluse in minuse pri obeh, Črni gori in Sloveniji, kar pa je tudi super, saj se zato z veseljem vračam tako v en kot v drug dom.«